Burası Yeni Cami değil

Burası Yeni Cami değil

Genelde Eminönü’ndeki Yeni Cami avlusunda görmeye alışık olduğumuz bu görüntüler Şerafettin Camii ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arasındaki alanda çekildi

Havanın baharı hatırlattığı bir pazar sabahında, güvercinlerin oluşturduğu bu eşsiz görüntü vatandaşların ilgisini çekerken özellikle çocukların neşesi görülmeye değerdi. Belediye'nin kuşlara yem atmayı yasaklamasına rağmen bazı vatandaşların kuşların yem yerken ortaya çıkardığı olağanüstü görüntülere şahit olabilmek için yasağı deldikleri gözlendi. Güvercinlerin vatandaşların attıkları yemleri yedikten sonra Şerafettin Camii kubbesinde dinlenirken ortaya çıkan manzara ise bakanların uzun süre hafızalarından silinmeyecek nitelikteydi.

BARIŞIN SİMGESİ GÜVERCİN

İslam Kültürü'ne göre Büyük Tufanda Nuh (A.S.) gemisine aldığı hayvanlarla tufana karşı yola koyulur. Tufan biraz durulur gibi olunca da Hz Nuh gemideki beyaz bir güvercini güverteden uçurur. Güvercin ağzında bir zeytin dalı ile geri döner. Bu durumu Hz. Nuh, tufanın bitişine ve yeniden karanın görülmesi ve bitkilerin yeşermesine işaret olarak görür. Daha başka bir deyişle Allah'ın insanlığı affettiği ve kalıcı barış sürecinin başladığının da işaretidir. O zamandan bu zamana ağzında zeytin dalı taşıyan güvercin barış işareti olarak yorumlanmıştır ve günümüze gelene kadar da barışı sembolize eden simgeler olmuşlardır.

YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.