Burada balık yemeden  balık yedik demeyin

Burada balık yemeden balık yedik demeyin

Konya, denizi olmasa da balık tüketiminin yoğun olduğu iller arasında yer alıyor

Tatlı su balığı çeşitliliği açısından zengin bir yapıya sahip olsa da deniz balıkları da Konya'da oldukça fazla tüketiliyor. Balık tüketiminin çok olması nedeniyle balık restaurantları da kendilerine gösterilen ilgiden memnun kalıyor.

İstanbul Yolu üzerinde bulunan Bayır Balık Restaurant da, Konya'da balık severlerin damak tadına hitap eden yerlerden bir tanesi. Konya'da çok uzun yıllardan bu yana balık restaurant işlettiklerini belirten İşletmeci Yakup Kutlu, “Bayır Balık Restaurant, Konya'da ilkleri gerçekleştirdi. Konya'da balık restaurant üzerine ilkler arasında yer alıyoruz. Bu konuda öncü olduğumuzu düşünüyoruz. Tesislerimizde hemen hemen her tür balık bulunuyor, müşterilerimizin talebine göre balık ikramlarında bulunuyoruz” dedi.

BALIK KARIN DOYURMAZ

Konya'da özellikle kış döneminde balık tüketiminin çok yüksek olduğunu, bunun da kendilerini memnun ettiğini dile getiren Yakup Kutlu, “Balığın dile gelerek, 'etimi yiyen doymasın, beni vuran onmasın' dediği söylenir. Gerçekten de balık karın doyurmak için değildir. Özel bir zevktir, damak tadına hitap eden bir farklılıktır. Ustalık becerisine, kullanılan malzemeye ve balığın kalitesine göre balığın tadı değişmektedir. Biz de balığın karın doyurmaktan ziyade farklı bir lezzet sunma ögesi olduğu düşüncesinden hareketle müşterilerimize hitap ediyoruz” dedi.

Farklı balık türlerinin farklı pişiriliş şekillerinin olduğuna da değinen Yakup Kutlu, “Örneğin bir sazanı pişirmek 20 dakika sürüyor. Balığı biz önceden hazırlıyoruz. İki aşamada pişiriliyor. Yarım kısmı 10 dakika kadar pişiyor, sonra çevirip diğer kısmını da 10 dakika kadar pişiriyoruz. Biz öncelikle Konya halinden alıyoruz tüm balıkları. Burada kendimiz temizliyoruz ve pişirmeye hazır hale getiriyoruz. Yıkayıp dolabımıza koyuyoruz. En fazla iki gün kalıyor balık elimizde. Dolaptan çıkardıktan sonra iyi pişmesi için belirli aralıklarla çizip tuzluyor ve unluyoruz. Sonra kızgın yağa bırakıp pişmesini sağlıyoruz. Balığı tüm olarak servis ediyoruz. Salata ile birlikte servis ediyoruz” diye konuştu.

Restorantlarının yol üstü bir yerde olması nedeniyle sadece Konya'dan değil Konya'nın ilçeleri ile diğer illerden de gelenler olduğunu dile getiren Kutlu, “Yol üzerinde olduğumuz için kamyonculara hitap ettiği düşünülen işletmemiz aslında bunun tam aksine ailelere hitap ediyor. Şehir merkezinde değil ama şehir merkezine yakın bir yerde olması nedeniyle aileler de balık yemek için buraya geliyor. Bizim bir sloganımız var, 'Bayır'da balık yemeden, kendinizi balık yemiş saymayın' diyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.