Bülent Arınç istifa edecek mi?

Bülent Arınç istifa edecek mi?

Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası istifa edip - etmeyeceği merak konusu oldu.

Bülent Arınç geçtiğimiz günlerde Habertürk’te katıldığı programda, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili tartışmalara neden olan açıklamalarda bulunmuştu. 

"NE OLUR OKUYUN!"

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç programda, "Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun." dedi.

"ALLAH BELASINI VERSİN"

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve AK Partili Bülent Arınç'ın bu sözleri MHP ve AK Parti'de yoğun tepkilere neden oldu.

Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hendek- Çukur olaylarında 'Hendek kazanların alnından öpüyorum', 'Şanlı direniş gösteriyorlar' diyerek teröristlere şehit ettirdiği 793 şehidin anasının, babasının, eşinin, geride kalan yetimlerinin hayat hikayesini okudun mu hiç? Etkilendiğin teröristin Allah belasını versin." yazarak Arınç'a tepki göstermişti.

"SEN NE BİÇİM AK PARTİLİSİN?"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyken görevden alınan Melih Gökçek twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bülent Arınç'ın bugüne kadar bana sataşmalarına partime zarar vermemek için sustum. Ama bugün Arınç teröristlere kol kanat geren, hatta çağrılarıyla isyana teşvik eden Demirtaş'a özgürlük istedi. Cumhurbaşkanı'mın, ve Ak Partimizin fikri bu değil. sen ne biçim Ak Partilisin?” yazarak Bülent Arınç'a yüklenmişti.

"FİTNE ATEŞİ YAKILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve AK Partili Bülent Arınç'ın açıklamalarının AK Parti ve MHP'de büyük tepkilere neden olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

"Fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile, hiç kimsenin şahsi ifadeleri cumhurbaşkanı ile hükümetimiz ile partimiz ile ilişkili hale getirilemez." değerlendirmesinde bulunarak Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve AK Partili Bülent Arınç'a isim vermeden sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arınç'a yönelik çarpıcı açıklamaları şu şekildeydi;

“Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile, hiç kimsenin şahsi ifadeleri cumhurbaşkanı ile hükümetimiz ile partimiz ile ilişkili hale getirilemez.

Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur. Teröre bulaşmış, terörle el ele, kol kola yürüyenler, hiçbir zaman bizim ne yanımızda ne de dirsek teması halinde olduğumuz kişiler olamaz. Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar, bizim yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börü’lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulamaz."

GÖZLER BÜLENT ARINÇ'TA 

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Cumhur İttifakı üyeleri tarafından hedef tahtasına oturtulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın görevinden istifa edip -etmeyeceği merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum