Bugün Mevlid Kandili

Bugün Mevlid Kandili

Önderimiz ve rehberimiz, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bu mübarek gecede dünyayı şereflendirdi...

“Ve seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” Enbiya Sûresi, 107. Ayet

Bugün tüm dünyada nüfusu 2 milyara yaklaşan Müslümanlar, Mevlid-i Şerif’i idrak edecek. Gönüller bir kez daha âlemlere rahmet olarak gönderilmiş Hz. Muhammed’in (S.A.V.) sevgisi ile dolacak, O’nun (S.A.V.) mesajları ile kararmış kalpler aydınlanacak. Allah’ın “Habibim” buyurduğu Sevgili Peygamberi’nin (S.A.V.) Müslümanların zihinlerindeki ve gönüllerindeki yeri, saygısızlığa yeltenenlere inat daha da sağlamlaşacak. Ne Macron’lar, ne Charlie Hebdo’lar, ne de başka hadsizler bu aşka, bu muhabbete gölge düşüremeyecek. İslam âlemi, bir Mevlid-i Şerif’i daha “âlemlere rahmetsin ey Efendimiz (S.A.V.)!.. Bizlere de şefaat eyle” dualarıyla idrak edecek.

Peygamberimiz’e (S.A.V.) salat-û selam olsun

Rebiülevvel ayının 12. gecesi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz yeryüzünü teşrif etti. Bütün insanlığın rehberi olan Peygamber Efendimiz’in doğumu olan Mevlid Gecesi, Müslümanların kalplerine ferahlık veren özel vakitlerden biri olarak büyük bir kıymet taşıyor. Peygamber Efendimiz’e salat-û selam olsun...

O, ALLAH’IN ELÇİSİ MUHAMMED’DİR

“O, Allah’ın elçisi Muhammed’dir. O’nunla beraber olanlar da kâfirlere karşı sert, kendi aralarında merhametlidirler. Onları, Allah’ın lütuf ve rızâsına talip olarak hep rükûda ve secdede görürsün...”

FETİH Sûresi, 29. Ayet

Mevlid Kandili, duaların ve ibadetlerin kabul edildiği mübarek günlerdendir. Merhaba Gazetesi ailesi olarak tüm İslam dünyasının kandilini tebrik ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.