Bu şartlarda üretim yapmak çok zorlaştı!

Bu şartlarda üretim yapmak çok zorlaştı!

Konya Pastacılar Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu, “Pastacılar odası olarak şu anda herhangi bir fiyat güncellemesi yapmadık ancak 200 liraya aldığımı baklavalık un 550 TL oldu. Bu şartlarda üretim yapmak çok zor hale geldi” dedi

Son günlerde yaşana süt, un, yumurta gibi temel tüketim ürünlerine gelen zamlar üreticinin belini büktü. Son olarak çiğ süt alım fiyatına da zam geldi. Un, yağ ve şekere son dönemde art arda gelen yüksek zamlar, ana malzemesi bu ürünler olan pastacılık sektörüne ağır darbe vurdu. Esnaf artan girdi maliyetleri karşısında üretim yapamaz hale geldi. Konya Pastacılar Odası Başkanı Kadir Kağnıcoğlu, “fiyatlar her gün artıyor pastacılık sektöründe kafe tarzı işletmelerin işleri iyi durumda ancak küçük esnaflar zor durumda” dedi.

‘200 LİRAYA ALDIĞIMIZ UN 550 LİRA OLDU’

Pandemi döneminde yaşanan kapanmalar sonrası esnafın zor durumda kaldığını yeni normalleşme ile birlikte esnafın biraz daha rahatladığını belirten Kağnıcıoğlu, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “Kapanmalar gerçekten esnafımızı zor duruma sokmuştu ancak yeni normalleşme ile birlikte esnafımız işlerinin başına dönebildi. Ancak son dönemde piyasada aşırı bir artış söz konusu. 200 liraya aldığımız unun fiyatı 550 lira oldu gene aynı şeklide şeker fiyatlarına da zam geldi. Ayçiçek yağına gelen zamlarda ortada. Üreteceğimiz ürünün fiyatları arttı. Küçük esnaf gerçekten zor durumda ancak kafe tarzı işletme sahiplerinin işleri biraz daha iyi durumda”

‘FİYAT GÜNCELLEMESİ İÇİN YENİ YILI BEKLEYECEĞİZ’

Şuan herhangi bir fiyat artışı yapmadıklarını belirten Pastacılar Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Şu süreçte herhangi bir fiyat güncelleme fikrimiz yok ancak piyasada ki bu olağanüstü dalgalanmadan dolayı esnaflar olarak bizlerde zor durumdayız. Yaşanan ekonomik dalgalanmalar için yıl sonunu bekleyeceğiz. Yılbaşında yeni bir karar alabiliriz ama şu noktada bir fiyat güncelleme girişimimiz yok. Biz her zaman vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz Bir çuval normal un 180 lirayken 400 lira oldu. Bir teneke ayçiçek yağı 210 lirayken 450 lira oldu. Bir çuval şeker 180 lirayken 310 lira oldu. Bir koli yumurta 17 lirayken 28 lira oldu. Bir kilogram şanti 17 lirayken 35 lira oldu. Bir kilogram susam 18 lirayken 30 lira oldu şu anda zamları ürünlerimize yansıtmıyoruz.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum