Bu mekanda kiloyla etliekmek satışı başladı! Fiyatı 450 lira

Bu mekanda kiloyla etliekmek satışı başladı! Fiyatı 450 lira

Konya'nın vazgeçilmez lezzeti etliekmek gündemden düşmüyor. Son olarak bir mekan kiloyla etliekmek satışına başladı. Söz konusu uygulamanın Türkiye'de ilk olduğu söyleniyor.

Türkiye genelinde her yörenin kendine özgü yemekleri var. Konya'da ise etliekmek, su böreği, fırın kebabı ve bamya çorbası kentin olmazsa olmaz yemekleri arasında yer alıyor. Konyalılar en çok etliekmeği seviyor.

etilekmek.jpg

Bu yüzden etliekmek hiç gündemden düşmüyor. Kısa süre önce kentte 50-60 liraya etliekmek satışına başlayan bazı mekanlar takdir kazanmıştı. Bu kez Türkiye'de bir ilk olan uygulama başladı. Konya'nın meşhur lezzeti etliekmek kiloyla satılacak.

uzun-etliekmek.jpg

Bahsi geçen mekanın ismi Konya Mutfağı. Isparta'da hizmet veren Konya Mutfağı kilo ile etliekmek satışına başladıklarını duyurdu. Bu kapsamda 1 kilo etliekmek 450 liraya satılacak. Ayrıca bu mekan en uzun etliekmeği kendilerinin yaptığını iddia ediyor.

isparta-2.jpg

Söz konusu karar tartışmalara neden oldu. Konya'da bazı vatandaşlar etilekmeğin kiloyla satılmasının doğru olmadığını savunuyor. Bazıları ise bu şekilde etliekmek satışının daha mantıklı olduğunu dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum