Bu marketlerde dev indirim kampanyası başlıyor! Tarih netleşti

Bu marketlerde dev indirim kampanyası başlıyor! Tarih netleşti

Türkiye'de marketlerin pahalı olmasına ilişkin gelen eleştiriler üzerine dev indirim kampanyası başlatılacak. Söz konusu kampanyanın başlayacağı tarih netleşti.

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'de enflasyon durdurulamıyor. Tüm zamanların rekorunu kıran enflasyon en çok gıda ürünlerinde varlığını hissettiriyor. Marketlerde düzenli olarak fiyat etiketleri değiştiriliyor. En ufak bir akaryakıt zammı bile doğrudan vatandaşa yansıtılıyor. Birçok market zinciri maliyete hemen yansımayan zamları bile vatandaşa anlık yansıtıyor.

indirim.jpg

Vatandaş ise bu süreçte en çok zincir marketlere tepki gösterdi. Tepkileri üzerine çeken marketler sırasıyla Tarım Kredi Marketleri, BİM, A101, ve ŞOK olarak dikkat çekiyor. Bazı gıda ürünlerinin fiyatı son 1 ayda bile birkaç kez zamlandı.

indirimmm.jpg

Bu duruma çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlara ise müjdeli haber verildi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın geçen günlerde Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklaması ve sektörün buna hemen destek vermesinin ardından gözler, tekstil ve beyaz eşya başta olmak üzere perakende sektörünün diğer temsilcilerine çevrildi.

makarna.jpg

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, indirim kampanyasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılması bekleniyor.

BMD'nin 505 üye markasına ait yurt içinde 60 bin mağazasının bulunduğunu dile getiren Öncel, bu mağazaların hepsinin yaptığı markalı satışla ekonomiye katkı verdiğini ve katma değer ürettiğini söyledi.

indirim-zamani.webp

Öncel, "Bu kampanyanın kalıcı ve uzun süreli olabilmesi için bütün tarafların yani sadece mağazacıların değil, kargocusundan kredi verenine ve kiralama yapanlara kadar herkesin dahil olması gerekiyor. Çünkü perakendeci burada yükü uzun süre taşıyamaz. Her kesim burada enflasyonla mücadeleye aynı gönüllülükle katılırsa bu hem uzun vadeli hem de milli mutabakat çerçevesinde yapılmış olur." açıklamasında bulundu.

Söz konusu indirim kampanyasının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda başlaması bekleniyor. Vatandaş ise indirim kampanyası kararından ötürü çok heyecanlı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.