Bu kış bereler moda

Bu kış bereler moda

El, baş ve boynu süsleyen ve soğuktan koruyan, her renk ve kumaştan üretilmiş eldiven, bere ve atkılar kışın soğuktan korunmak için isteyenlerin ilgisini çekmeye devam ediyor

Soğuk havanın etkisini göstermesiyle beraber eldiven, atkı ve bere satışlarında artış meydana geldi. Konya'nın bu aylarda kışı tam anlamıyla hissetmemesine rağmen eldiven, atkı ve bere satışlarının iyi olduğunu kaydeden  atkı, bere ve eldiven satıcısı Fatih Yüzak, bu tür kışlıklarda çeşitliliğin arttığını, çoğu alıcının beğenisine göre atkı, bere ve eldiven aldığını ve artık beğenin soğuktan korunmanın önüne geçtiğini ifade etti.

Yüzak, “Geçen senelerde kaşkol modaydı, bu yıl da bereler moda. Soğuk olmasa bile vatandaş bereyi takmak istiyor. Daha önce eldiven, bere ve atkılarda fazla çeşitliliğim bulunmuyordu. Bu yıl çeşitliliği arttırdım. Ürünlerimizle artık beğenilere hitap ediyoruz” dedi.

Kışlık ürün fiyatlarında geçen yıla oranla bir artış yapmadıklarını vurgulayan Yüzak, “Kış mevsimi etkisini gösteriyor. Konya'nın kışı sert olur. Bu sert havalardan korunmak için mont ve benzeri giysilerin yanında koruyucu etkisi yapan eldiven atkı ve bere de kullanmak gerekiyor. Bu tür kışlık giysiler satıyorum. Bugünlerde satışlarımız arttı. İnsanlar soğuktan korunmak için atkı, bere ve eldiven alıyorlar. Kış mevsiminde, sağlığımız için bere, atkı ve eldiven kullanmamız gerekiyor. Fiyatlarda herhangi bir artırıma gitmedik. Geçen yılki fiyatlardan ürün satıyoruz. Bereler ve kaşkolların fiyatı 5 ile 15 lira, eldivenlerin fiyatı ise 3 ile 12 lira arasında değişiyor” diye konuştu.

Eldiven, bere ve atkılardan olaşan aynı renk ve desende takımların da bulunduğunu, takımların fiyatının 50 lirayı bulması nedeniyle pek satılmadığını kaydeden Yüzak, genelde tek tek sattıklarını ve alıcılarının daha çok üniversite öğrencileri olduğunu da sözlerine ekledi.

 

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.