Bu kafe bir okuldan farksız

Bu kafe bir okuldan farksız

Son dönemde sayıları artan kafeler, farklı etkinlikler düzenleyerek ilgi çekmeye çalışıyor

Kimisi nargilesi ile ün yaparken, kimisi eskiye geri dönüşü andıran iç mimarisiyle, kimisi de kafe içerisinde düzenlediği çeşitli sanatsal faaliyetlere müşterileri de ortak ederek ilgi odağı oluyor. Özellikle son dönemde sayıları artan kafelere şehrin hemen hemen her bölgesinde rastlanabiliyor. Bazı kafeler ise diğerlerinden farklı özellikleri ile aranır nitelikte oluyor. Hatta bu kafelerde her gün bir milletvekiline, bir yerel idareciye veya bir bürokrata da rastlanabiliyor.

Konya’da bulunan Nar-ı Aşk isimli sanat galerisi ve kahvehane de, hem otantik havası, hem mekânda verilen kurs ve sergilerle, Mevleviliği Konyalılara ve turistlere tanıtıyor. Galeri ve kahvehanede, vitray ve mozaik kurslarının yanında, resim, ebru, keçe, Mevlevi takıları gibi sergi alanları da bulunuyor. Aziziye Mahallesi’nde bulunan mekân özellikle yerli ve yabancı turistin büyük ilgisini çekiyor.

Nar-ı Aşk’ı açan 3 ortaktan biri olan İsmail Uçar, mekânın hobi amaçlı açıldığını, daha sonra ise duyulan ilgi nedeniyle giderek büyüdüğünü söyledi. Mekânda yapılan sanatsal faaliyetlerin Mevleviliği ve Mevlevi kültürünü yansıttığını belirten Uçar, “Burada yaptığımız birçok sanatsal faaliyette, ürünlerin neredeyse yüzde 80’i Mevleviliği yansıtır. Öğretileri, Mevlevilik için önemli olan unsurları, işaretleri, renkleri, motifleri kullanır ve insanlara burada mesajlar vermeye çalışırız. Mekânın isminin Nar-ı Aşk olmasındaki sebep de Mevlevilik ile ilgili düşüncelerimizin, bağlılığımızın bir yansımasıdır. Aşk ateşi anlamına gelmektedir. Burada vitray ve mozaik sanatını da kursiyerlerimize göstermeye çalışıyoruz. Fakat kullandığımız teknikler biraz daha farklı. Boyama yapılmıyor ve tamamen orijinal ürünler ile çalışılıyor. Kurşun dökülerek yapılan vitrayın uygulamasını yapıyoruz. İsteyen kişilere de ayda 8 gün olmak üzere burada kurs veriyoruz. Ocak ayının ikinci haftasından itibaren gümüş işleme ve cam üfleme kurslarımız da başlayacak. Konya’da hem sanat galerisi hem de kahvehane olan ilk ve tek yer burasıdır” dedi.

Nar-ı Aşk, içerisinde bulunan sanat eserleri, kendinizi evinizdeki gibi rahat hissedebileceğiniz sedir ve minderleri, tarihi yapısı ve büyüleyici atmosferi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.