Bu ikinci Rize faciası

Bu ikinci Rize faciası

Konyaspor sezonun 32. hafta maçında deplasmanda Çaykur Rizespor’a 2-1 yenildi.  Maçın hakemi Ali Şansalan  verdiği yanlı kararlarla karşılaşmanın sonucuna direkt etki yaptı.

Konyaspor sezonun 32. hafta maçında deplasmanda Çaykur Rizespor’a 2-1 yenildi. Maçın hakemi Ali Şansalan  verdiği yanlı kararlarla karşılaşmanın sonucuna direkt etki yaptı. Şansalan Yeşil-beyazlı ekipte Amilton ve Amar Rahmanovic’i kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Çanakkale bölgesi hakemi Ali Şansalan maçtaki yönetimi ile Konyaspor camiasından büyük tepki aldı. 

İKİNCİ RİZE FACİASI

Bu maçta yaşanan olaylar Konya spor camiasını ayağa kaldırırken 1999-2000  sezonunda da Rize’de yaşanan olayları akıllara getirdi.    Türkiye İkinci Ligi Yükselme Grubu'nda Ç.Rize'nin K.Konya'yı 1 - 0 yenerek liderliğe yükseldiği olaylı maçta Aydın bölgesi hakemi Kazım Erçakır’ın da aynı şekilde yanlı kararları ile maçı Rize’ye kazandırdığı ortaya çıkmıştı.
  O dönem ki Konyalı yöneticiler MHK Başkanı Hilmi Ok ve federasyon yöneticileriyle görüştüler, ancak hakemin değiştirilmesini gerçekleştiremediler. Yöneticiler, normal program gereği televizyondan verilmesi gereken maçın, TRT'ye gönderilen talimatla yayından kaldırıldığını, bu yöntemle sahadaki hakem katliamının gözler önüne serilmesinin önlendiği görüşünü de savunmuşlardı.
Maç bitiminde Rıdvan Dilmen ve futbolcular hakeme saldırdı, olaylarda bazı oyuncular yaralandı. Konya Başkanı Mevlut Sarı, "Diyarbakır maçından 11 gün önce TRT'ye başvurarak, karşılaşmanın yayınlanmasını istedik. '15 gün önce başvurmalıydınız. Geç kaldınız'" dediler. Ama Rize maçımızı iki gün önce yayından kaldırdılar. Hakemi maça Bakan Yüksel Yalova'nın getirttiği söyleniyor. Siyasetin futbola bu kadar girmesi çok çirkin. Bu ilin takımı siyasiler tarafından taşınıyorsa, bu partiye hakarettir" demişti 

BU OLAY BAYKAN’IN  İSTİFA SEBEBİNİ İSPATLAMIŞ OLDU 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan, yaptığı yazılı açıklamayla istifa ettiğini duyurmuştu. 
Mehmet Baykan'ın istifa açıklaması şu şekilde:
"MHK'nin, aralarında FIFA hakemlerimizin de bulunduğu bazı hakemleri klasman dışı bırakma teklifi TFF Yönetim Kurulumuz tarafından uygulamaya konulmuştur. Ancak bu süreçte ne yazık ki konunun TFF mevzuatlarında yer alan hukuki boyutu hiç konuşulup tartışılamadan işlem gerçekleştirilmiş ve yapılan itirazlar neticesinde TFF Tahkim Kurulu'nun kararı ile de yönetim kurulumuzun aldığı karar bozulmuştur.
Hukuk işlerinden sorumlu başkan vekili ve yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten şahsımın bu konuda bir sorumluluk üstlenmesi kanaatine varmış bulunmaktayım.
Bu nedenle TFF başkan vekilliği ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa ediyorum."
Baykan’ın istifasındaki bu açıklamalar MHK ve TFF arasındaki kirli ilişkiyi ortaya çıkarmış ve Konyalı spor adamı bu kirli ilişkinin içinde olmayacağının tepkisini istifa ederek vermişti
Rize’de yaşanan bu hakem faciası da Baykan’ın istifasının haklılığını bir kez daha göstermiş oldu.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum