Bu fotoğraflar Konya'da çekildi! Koronavirüs ölümleri artıyor!

Bu fotoğraflar Konya'da çekildi! Koronavirüs ölümleri artıyor!

Yapılan tüm uyarılara rağmen Konya'da vaka sayısındaki artışın önüne bir türlü geçilemiyor. Bayramdan önce günlük vaka sayısı 200'ün üzerinde olan Konya'da her geçen gün vaka ve ağır hasta sayısı artıyor.

Tüm Türkiye' de olduğu gibi Konya'da da korona virüs vaka sayısında artış oluyor. Edinilen bilgilere göre Konya'da günlük vaka sayısı bayramdan önce olduğu gibi bugünlerde de 200'ün üzerinde seyrediyor. Konya'da ağır hasta sayısında bir artış olduğu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu konuyu gündeme getirdiği de biliniyor. Yine son günlerde koronadan dolayı hayatını kaybeden kişi sayısında da artışlar oluyor. Çoğu hastanede birkaç ay öncesine nazaran bugün iki katI daha fazla hasta tedavi ediliyor. Yine birçok hastanın ilk etapta ayakta tedavi edildiği, daha sonra karantinaya girmesi için evine gönderildiği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor. İhmalkârlık, keyfiyet ve kural tanımama vaka sayısının her geçen gün daha da artmasına sebep oluyor. Konya'da bazı yasakların yeniden gündeme gelmesi ise an meselesi.   

ŞEHİR HASTANESİ DİĞER HASTANELERİN YÜKÜNÜ AZALTACAK

Edinilen bilgilere göre vaka sayısının sürekli arttığı Konya'da Şehir Hastanesi taşınma işlemleri hızlandı. Daha önce yapılan küçük çaplı similasyon çalışmalarının ardından, taşınma işlemleriyle birlikte eksiklerin önemli bir kısmı da tamamlandı. Şehir Hastanesi'nde 5 Ağustos Çarşamba günü  bugün itibariyle hasta kabulüne başlanıyor. Randevulu hastaların ise 10 Ağustos'tan itibaren kabul edileceği öğrenildi. Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla beraber korona ile mücadelenin hız kazandığı ve hastanelerdeki korona vakalı yoğunluğun arttığı Konya'daki diğer hastanelerin de yükünün azaltılması planlanıyor. Konya merkezdeki hastanelerin tamamının vaka artışlarıyla birlikte dolu olduğu, ilçelerdeki hastanelerin ise dolmaya başladığı biliniyor. Şehir Hastanesi'nin açılışının bu anlamda diğer kamu hastanelerine yoğunluğu azaltma adına rahat bir nefes aldırması bekleniyor.

HASTALARA YETİŞMEKTE ZORLANILIYOR

Konya'da gerek kamu hastanelerinin gerekse Tıp Fakültesi Hastanelerinin Covid-19'dan yatan hasta sayısında geçmişe nazaran gözle görülür bir artış oldu. Bazı hastanelerde yatan hasta sayısı iki katına çıktı. Polikliniklerdeki yoğunluktan dolayı doktorların ve sağlık çalışanlarının hastalara yetişmekte güçlük çektiği ama tüm imkânlara rağmen doktorların ve sağlık çalışanlarının da canla başla hastalığa karşı mücadele ettiği öğrenildi. 

FARKLI ŞEHİRLERDEN HASTA GETİRİLİYOR İDDİASI!

Konya'da çoğu vatandaş, özellikle Antalya'dan Konya'ya koronalı hasta getirildiğini idda etti. Bu konu ile ilgili vatandaşın sosyal medyada yüzlerce paylaşımı oldu. Bu iddialar karşısında yetkililerin sessizliğini koruması da dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlar, iddialarını şu cümleler ile dile getirdi: “Turizm sektörümüz zarar görmesin diye Antalya'nın vaka sayısının arttığını gizlemek için koronalı hastaları Konya'ya gönderiyorlar. Böylece turizm bölgemiz temiz fakat Konya'da hızla artış var deniliyor. Özellikle akşamları Zirve tesislerinin önünde 2-3 saat oturun. Antalya'dan Konya'ya doğru giden ambulansları sayın, bakalım sayabilecek misiniz? Antalya'dan Konya'ya hasta getirirseniz, olacağı bu?”

İLÇELERDEN YENİDEN KARANTİNA HABERLERİ GELİYOR

Konya'da artan koronavirüs vakaları beraberinde karantina kararlarını da getiriyor. Son olarak iki ev koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Bugün itibari ile Seydişehir'e bağlı Gökhüyük Mahallesinde ve ilçe merkezi Alaylar Mahallesinde iki ev koronavirüs vakası nedeniyle karantinaya alındı.  Edinilen bilgiye göre virüs taşıdığı iddia edilen iki kişiden tedavi için biri Seydişehir Devlet hastanesinde, diğeri ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastanesinde gözlem altında tutuluyor. Karantina altına alınan iki evde ise İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi periyodik taramalarını sürdürürken belediye ekipleri dezenfekte çalışmalarına başladı.

MEZARLIKLARDA YÜREKLERİ DAĞLAYAN GÖRÜNTÜLER

Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin cenaze ve defin süreçleriyle ilgili farklı uygulamalar görülüyor. Gasilhane içinde çalışan personeller ve vefat eden kişinin yakınları koruyucu ekipmanlarla tüm süreci yürütüyor. Defin işlemi sınırlı sayıda kişinin katılımıyla ve yine koruyucu ekipmanlarla yapılıyor. Önceki gün Konya'da mezarlıkta paylaşılan bir fotoğraf, yürekleri dağladı. Resmi olmayan bilgilere göre Konya'da korona sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının son günlerde arttığı, mezarlıklarda koruyucu ekipmanlarla defin işlemlerinin yapıldığı görüntülerin fazlalaştığı da öğrenildi.  

EMRE ÖZGÜL 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, gökyüzü, bitki, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava ve doğa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum