Bu fiyattan altın alınır mı?

Bu fiyattan altın alınır mı?

Döviz kurlarında ve değerli madenlerde düşüş sürüyor. Değerli madenlerde özellikle altında yaşanan düşüş dikkatlerden kaçmıyor. Peki altın daha da düşecek mi? Detaylar haberimizde.

Döviz kurlarında yaşanan düşüş devam ediyor. Döviz kurlarının yanı sıra değerli madenlerde de düşüş yaşanıyor. Yaşanan bu düşüşler tasarruf sahiplerinin dikkatini çekiyor. 

''GÜVENLİ LİMAN ALTIN''

Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçlarının başında gelenlerden bir tanesi hiç şüphesiz altın. Türk insanı tarafından güvenli liman olarak tanımlanan altın ülkemizde her zaman alıcı buluyor. Ancak son dönemlerde altın fiyatlarında yaşanan yükseliş ve yaz aylarında pik yaparak gram altın fiyatlarının 540 liraya kadar yükselmesi, tasarruf sahiplerini tedirgin ediyordu.

ALTIN DÜŞÜŞTE

Ani yükselişlerin ardından altında düşüş yaşanmaya başladı. Son günlerde ise gram altında büyük bir düşüş yaşandı. Nitekim gram altın fiyatı günü 411 liradan kapattı. Küresel ölçekte de altın fiyatları düşüyor. Şöyle ki, son günlerde ONS fiyatları 1834 liradan 1788 liraya kadar geriledi. Peki bu düşüş daha da devam edecek mi? Yoksa altın fiyatları daha da yükselecek mi?

MERT YILMAZ'DAN ALTIN YORUMU

Ünlü yatırım uzmanı Mert Yılmaz altın fiyatları ile ilgili olarak ''Onsta daha iyi bir fiyat hareketliliği beklemek için iki tane fiyat var, Bunlardan bir tanesi 1863 dolar bir tanesi de 1877 dolar. Bunlardan her hangi biri aşılmadan kalıcı bir artış beklemek doğru değil. 2021 yılında Ons fiyatları ile ilgili bekleyiş hala 2 bin doların üzerinde. 

ALTIN SAHİPLERİNE TAVSİYE

Mert Yılmaz altın sahiplerine tavsiyede bulundu. Son dönemlerde altın alanların büyük bir ihtimalle zararda olduğuna dikkat çeken Yılmaz bu kişilerin bir süre altını ellerinde tutmaları gerektiğini vurguladı.

BU FİYATLARDAN ALTIN ALINIR MI?

Mert Yılmaz altın almak isteyenlere, küçük alımların yapıla bileceğini söyledi. Ünlü yatırım uzmanı yatırım sahiplerinin bu dönemde ne tek altına ne de dövize yatırım yapmamasının altını çizdi. Yılmaz bir sepet gibi yatırımların dağıtılmasını ifade ederek altının bu sepette maksimum yüzde 20'lik bir paya sahip olmasının gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.