Bu alanda Türkiye’nin en büyüğü Selçuklu

Bu alanda Türkiye’nin en büyüğü Selçuklu

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ilçede sporun bir kültür olduğunu ve Selçuklu Belediyespor Kulübü olarak 16 branşta milli sporcu yetiştirdiklerini söyledi.

Pekyatırmacı ayrıca hedeflerinin olimpiyatlara sporcu göndermek olduğunu bunun için profesyonel manada çalışarak Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezini inşaa ettiklerinin altını çizdi.

whatsapp-image-2024-02-13-at-13-02-10-3.jpeg
Pekyatırmacı Selçuklu Belediyesi’nin spor çalışmaları ile ilgili olarak şunları söyledi: “ Selçuklu Belediyespor olarak Türkiye'nin en büyük amatör spor kulübüyüz. 15 binin üzerinde sporcumuz 200’ün üzerinde milli sporcumuz var. 16 farklı branşta müsabakalarına katılıyoruz. Sürekli başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Bu nedenle her ay düzenlendiğimiz meclis toplantılarımızın ilk 15 dakikası sporcularımını başarılarını tebirk etmek ve ödüllendirmekle geçiyor. Tabii bunların hepsi bizim kendi sporcularımız bizim milli sporcularımız tamamı.

whatsapp-image-2024-02-13-at-13-02-10-2.jpeg

Selçuklu Belediyesi spor kulübünde, spor okullarında küçük yaşta spora başlamış ve branşınızı seçmiş, ondan sonra da o branşta kendini geliştirmiş, milli olmuş ve bugün de milli sporcu olarak hem ülkemizi hem de şehrimizi ilçemizi temsil eden sporcular. Biz dışarıdan ithal sporcu kullanmıyoruz. Tamamı kendi yetiştirdiğimiz sporcular ve şu anda bizde görev yapan antrenörlerimizin büyük ekseriyeti de yine Selçuklu Belediyespor Kulübünde çocukluktan itibaren spora başlamış BESYO'ya gitmiş, milli sporcu olmuş ve yine kulübe antrenör olarak hizmet ediyorlar. O yüzden Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü’nün bir geleneği var. Uzun yıllardır devam eden bir sistem var. Biz inşallah bunu çok daha ilerilere taşımak için gayret ediyoruz. Burada en önemli hedeflerimizden bir tanesi de Olimpiyatlara sporcu yetiştirmek. Bu manada Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimizi inşa ediyoruz. Aslında 3 yıl önce.

whatsapp-image-2024-02-13-at-13-02-10-1.jpegyapım faaliyete başlamıştık ama maalesef müteahhit ile problem yaşadık fesih yapmak zorunda kaldık. Sonra yeniden ihale yaptık. O yüzden yapım gecikti. Ama tamamlandığı zaman Türkiye'nin en kapsamlı en büyük sporcu yetiştirme merkezi olacak ve Konya’ya da değer bir proje. Burada bizim hedefimiz bütün gençlerimizi sadece Selçuklu’da ikamet eden değil bütün Konya'daki gençlerimizi bu merkezle bir ölçüme değerlendirmeye tabi tutacağız o ölçme değerlendirme neticesinde hem ailelerin eline bir karne vereceğiz. Bu çocuğu şu branşlarda kendini geliştirebilir diye hem de o ölçme değerlendirme neticesinde özellikle yeteneğini keşfettiğimiz sporcularımızı o branşlara yönlendireceğiz. Bu şekilde Selçuklu Belediyesi’nin spor kültürü büyüyerek devam edecek.

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum