Brezilya'nın yarısı Çin aşısını olmak istemiyor!

Brezilya'nın yarısı Çin aşısını olmak istemiyor!

Türkiye'nin ay sonundan itibaren uygulamayı planladığı SinoVac'ın aşısını Brezilya'da halkın yarısı olmak istemiyor.

Yeni Tip Koronavirüs'e karşı Türkiye 25 Aralık'tan itibaren aşılanmaya başlıyor. Türkiye, Çin tarafından geliştirilen SinoVac aşısından ilk etapta 50 milyon doz sipariş etti. Türkiye'de kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan SinoVac aşısı Brezilya'da da kabul görmüyor. Yapılan anketlere göre Brezilya halkının yüzde 50'si Çin malı aşıyı olmak istemiyor.

YÜZDE ELLİ AŞI OLMAK İSTEMİYOR

Brezilya'da aşı konusunda araştırma yapan Datafolha şirketi anket sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, Brezilya'da yüzde 47 oranında Çin aşısını olacağını söyleyenleri oldu. Halkın yüzde 3’ü de Çin aşısını yaptırmak konusunda kararsız olduğunu söyledi.

BOLSONARO AŞI OLMAYACAK

Brezilyalıların aşı konusundaki bu kararında Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'nun geçtiğimiz ay yaptığı açıklamanın etkili olduğu düşünülüyor. Kendisinin aşı olmayacağını söyleyen Bolsonaro, Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği ve Brezilya’nın Sao Paulo eyaletindeki Butantan Enstitüsü’yle üretimi yapılan aşıyla ilgili de şüphelerini dile getirmişti. Bolsonaro, aşı olmamanın bireysel hakkı olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.