BOTAŞ'tan sanayicilere kesinti uyarısı

BOTAŞ'tan sanayicilere kesinti uyarısı

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, İran Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın 10 gün süreyle kesileceği bildirildi. Konya Organize Sanayi üyelerine konuya ilişkin mail atıldı.

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, İran Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın 10 gün süreyle kesileceği bildirildi. Açıklamada, elektrik ve doğal gaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğal gaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda Konya Organize Sanayi üyelerine de mail atıldı.

Sanayiciye kesinti ile ilgili bilgi verilirken, kurallara uymaları konusunda da sanayicilere çağrı yapıldı. Sosyal medya hesabından konu ile ilgili paylaşım yapan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici sanayicinin zora sokulduğunu söyledi. Ekici, “Sanayici kıskaç altında. Bir yanda üretim maliyetleri ve finansman giderleri artarken, bir yandan da BOTAŞ doğalgazı kısıtladı. Konya Organize Sanayide üyelerine doğalgaz kısıtlamasını mail atarak bildirdi. Üretici firmaları zora sokmayı da başardınız. Gideceksiniz” dedi.

EYYÜB KARAKUZU

 

adsiz-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum