Bosnalı kız kardeşler her biri farklı dekore edilen hobbit evleri inşa ediyor

Bosnalı kız kardeşler her biri farklı dekore edilen hobbit evleri inşa ediyor

Kresevo'da yaşayan dört kız kardeşin doğdukları şehri tanıtmak amacıyla yaptıkları ve beş evden oluşan "hobbit köyü", hem "Orta Dünya" hem de Bosna Hersek kültürünün izlerini taşıyor.

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Kresevo'da, "hobbit evleri" olarak bilinen toprağa gömülü ve ilginç mimarisiyle dikkat çeken evler, yaz aylarında ziyaretçilere kapılarını açacak.

Dünyaca ünlü yazar J.R.R. Tolkien'in kurgusal Orta Dünya evreninde bir ırk olan Hobbitlerin yaşadığı yerler olarak resmedilen hobbit evlerinin dekorasyonu, Bosnalı dört kız kardeş tarafından yapılıyor.

Bosna Hersek'te doğdukları Kresevo'yu tanıtmak isteyen kız kardeşler, beş evden oluşan bir hobbit köyü kurarak hem turizme katkı sağlamayı hem de turistlere alışılmışın dışında bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Hobbit evi fikrini ortaya atan Marija Milicevic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, jeoloji mühendisi olduğunu ifade ederek toprağın içinden "gülümseyen" evlerin çizim ve yapımında en büyük desteği aile ve kız kardeşlerinden aldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.