Bölge Odaları Darbecilere Karşı Tek Yürek Oldu

Bölge Odaları Darbecilere Karşı Tek Yürek Oldu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önderliğinde oluşturulan, “Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu” darbe girişimine karşı tek yürek olduBölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’nun 11’inci toplantısı,...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önderliğinde oluşturulan, “Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu” darbe girişimine karşı tek yürek oldu

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’nun 11’inci toplantısı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Antakya, Kilis ve Osmaniye’nin ticaret ve sanayi odası başkanları ve kalkınma ajansları yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Platformun ana gündemini 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi oluşturdu. Toplantıda bir araya gelen Oda başkanları, FETÖ terör örgütünü lanetledi. Platform adına “Milli İrade Herşeyin Üstündedir” deklarasyonunu GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık okudu.

Bartık, Türkiye Cumhuriyeti’nin 15 Temmuz gecesi büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Milli irade ve demokrasimize karşı FETÖ terör örgütü tarafından planlanan hain darbe girişimi, tarihimize yeni bir kara leke olarak geçmiş bulunmaktadır” dedi. Bartık, halkın temsil edildiği “en yüce kurum” Türkiye Büyük Millet Meclisine, Cumhurbaşkanına ve hükümete yönelik bu kanlı girişimin Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbine saplanmış bir hançer olduğunu vurguladı.

Kurtuluş Savaşı’nda, Türkü-Kürdü Alevisi-Sünnisi, Lazı-Çerkezi ile bağımsızlık mücadelesi vererek destanlar yazan Türk milletinin hain darbe girişimine de aynı şekilde cevap verdiğini ifade eden Bartık, şöyle devam etti: “İlk andan itibaren sabahın ilk ışıklarına kadar cansiperane savunmayla milli iradeye ve demokratik kurumlarına sahip çıkan halkımıza teşekkür ediyoruz. Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla çocuğuyla, siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkesin; tankların önünce canını siper ederek adeta milli mücadele ruhunu yeniden yükselten milletimiz her türlü övgüyü fazlasıyla hak etmiştir. Kahraman polisimiz, Türk halkının güvenine ne kadar layık olduğunu bir kez daha ve çok güçlü bir şekilde göstermiştir. Kamuoyunu an be an bilgilendirmek için silah altında dahi yayınlarını durdurmayan, ekranlarını karartmayan medya kuruluşlarımız adeta şahlanmış bir küheylan edasıyla milletin ve basın sektörünün namusuna halel gelmesine izin vermemiştir.”

Bartık, siyasi partilerin darbenin karşısında dimdik durarak meşru hükümetin ve demokratik kurumların yanında yer almalarının da önemli olduğunu belirterek, “Partilerimizin milli mesele söz konusu olduğunda her türlü siyasi düşünceden arınarak tek yürek olmaları bugünlerde en büyük ihtiyacımız olan tabloyu oluşturmuş, parlamentoya olan inancımızı ve güvenimizi pekiştirmiştir” şeklinde konuştu. Halkın oyu ve yüksek desteğiyle seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu büyük saldırı karşısında yine büyük bir lider olduğunu kanıtladığını ifade eden Bartık, şunları kaydetti: “Türkiye’ye milli duruş ruhunu bir kez daha aşılamıştır. Bu itibarla bir kez daha başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize, siyasi partilerimize, polisimize, vatanseverliğinden ödün vermemiş Türk Silahlı Kuvvetlerine ve medya kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve ne içeriden ne de dışarıdan hiçbir güç onu yıkamayacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Bizler, milletin iradesi ile seçilmiş hükümete ve demokrasiye sonuna kadar destek vermeye; iş dünyasını temsil eden kurumlar olarak demokrasi nöbetlerine halkımızla birlikte devam edeceğiz.”

Bartık, asker kılıklı FETÖ terör örgütü mensuplarınca planlanan darbe girişimine karşı, milli iradeye ve halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı’na ve hükümete verdikleri desteği yüksek sesle ve bölgesel bir katılımla bugün tekrar ettiklerinin altını çizdi. Bartık, “Kahraman ordumuzun ve vatansever askerlerimizin de hiçbir şekilde yıpratılmaması gerektiğine inanıyor, şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerini bu FETÖ’cü canilerden ayrı tutuyor, milletimizin namusuna halel getirmeyeceklerine olan inancımızı önemle vurgulamak istiyoruz. Milli egemenliğimize ve bütünlüğümüze saldıran vatan hainlerinden hukuk çerçevesinde, yüce Türk adaleti önünde hesap sorulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İş dünyasının temsilcileri olarak Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına, yatırım, üretim, istihdam ve ihracata var güçleriyle devam ettiklerini kaydeden Bartık, “Olağanüstü olayların yaşandığı bu süreçte hükümetimizin aldığı OHAL kararı normalleşmenin hızlandırılması açısından olumlu bir adımdır. Bir daha böyle bir bela ile yüzleşmek zorunda kalmamak ümidi ile ülkemize geçmiş olsun, milletimizin başı sağ olsun. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve gazilerimize acil şifa diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.