Bisiklet şehri Konya'da büyük heyecan

Bisiklet şehri Konya'da büyük heyecan

26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda heyecan yarın başlayacak. 4 gün boyunca devam edecek ve toplam 4 etapta gerçekleştirilecek olan turda 15 ülkeden 20 takım mücadele edecek

Bisiklet Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’nun 26.’sı yarın yapılacak İsmil-Çumra etabı ile başlayacak. 4 Nisan’da Konya Sarayönü-Ladik etabı ile sona erecek yarışlarda 15 ülkeden 20 takım mücadele edecek.

Konya için büyük önem arz eden bu organizasyonun basın toplantısı dün Mevlana Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, ile çok sayıda sporcu katıldı.

130-1280x715.jpg

26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’na katılan ülkeler ve takımlar şu şekilde: Türkiye Spor Toto Bisiklet Takımı, Ukrayna Bisiklet Takımı, Almanya Bike Aıd Bisiklet Takımı, İran Omıdıa Bisiklet Takımı, Bahreyn Bisiklet Akademisi, İsviçre Nippo Bisiklet Takımı, Fransa Sprinter Nice Metropol Bisiklet Takımı. 26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunun gerçekleşeceği etapları : 1 Etap: Konya-İsmil-Çumra 2.Etap: Konya-Kilistra 3.Etap: Konya-Sille 4.Etap: Konya-Sarayönü-Ladik

KONYA ÖNEMLİ BİR BİSİKLET ŞEHRİ

26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu basın toplantısında açıklamalar yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay şunları söyledi: “Konya’nın markalarını çoğaltmaya çalışıyoruz. Konya önemli bir bisiklet şehri. Bu yeni bir mesele değil. 25 yılı aşkın bir süredir bu çalışmayı yapıyoruz. Konya bisiklet deyince ilk akla gelen şehirlerden. Bisiklet yollarımız, bisiklet tramvayımız, bisiklet master planımız, otoparklarda bisikletler için ayırdığımız alanlar, bisiklet ulaşım sistemimiz ve otobüslerdeki bisiklet aparatlarımız artık Konya’nın bu konuda takip edilmesini sağladı. Dört etapta gerçekleştireceğimiz bu bisiklet turu da ciddi etkileri olacak bir çalışma. Her nimetin bir de külfeti var. Bu doğrultuda bazı cadde ve sokaklarımızı trafiğe kapatmış olacağız. Seyretmek için de güzel bir spor. Vatandaşlarımızı güzergâhlara bekliyoruz. Şunu da belirtelim ki bu tura rekor bir katılım oldu. Spor camiasının gözü kulağı şehrimizde olacak. Alnımızın akıyla bunu tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca bu konuda bir müjde de verelim. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı bisiklet turuna da şehrimiz belli noktaları ile ev sahipliği yapacak. Umarım yarışlar büyük bir mücadeleye sahne olur. Gelen tüm sporcularımıza hoş geldiniz diyorum. Bu etkinliği Konya’ya en uygun şekilde gerçekleştireceğiz.”

110-1280x715.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURUNDAN SONRA ÜLKENİN EN BÜYÜK BİSİKLET TURU MEVLANA BİSİKLET TURU

Toplantıda açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “26 yıl önce başlayan ve belediyemizin destekleri ile bugünlere gelen Mevlana Bisiklet Turu, Konya için bir marka değeri oldu. 25. turumuzu yaptığımız gün bile tüm katılımcılar bugünkü tur için başvurulara başladı. Bugün ise pandemiye rağmen takımlarımızla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Konya’daki Mevlana bisiklet turumuz Cumhurbaşkanlığı bisiklet turundan sonra ülkemizin en büyük bisiklet turu haline geldi. 4 gün yapılacak olan bu bisiklet turu hem şehrimizin tanıtımına ciddi etkiler bırakacak hem de katılan sporcularımıza güzel hatıralar katacak. Bu yönde gerçekten belediyelerimizin gayretleri ile son andaki eksiklerimizi de giderdik. Bu bağlamda tüm belediyelerimizi ziyaret ettik” ifadelerini kullandı.

120-1280x715.jpg

ARABALAR HAREKETLİ YAŞAMI ÖLDÜRÜYOR

Bu organizasyonun en başta hareketli yaşama destek sağladığını belirten Erol Küçükbakırcı, “Bu çalışma en başta hareketli yaşama destek veriyor. İnsanların hareketli yaşamı benimsemeleri bu tip organizasyonlara bağlı. Son yıllarda bildiğiniz üzere arabalar fazla şımartıldı. Öyle ki insanların ekonomik durumları düzelince hemen araba almaya başladılar ardından hareketli yaşam terk edildi. Bunun sonucunda hastaneler doldu, hava kirliliği arttı, enerjilerimiz son derece azaldı. Fakat şunu söyleyebiliriz ki son zamanlarda bisiklete binme oranı artmakta. Mesela ben göreve geldiğimde Türkiye’de 120 tane sporcu vardı. Oysa bugün bu sayı 4471’e ulaşmış durumda. Ayrıca yaptığımız her türlü organizasyonda bu sayı artıyor. Mücadele arttıkça da başarı artıyor. Başarı arttıkça da bu spor ve sporcu gelişiyor. Bugün biz bu organizasyonlarımızı tüm ülkede yaygınlaştırdık. 79 ilimizde bu organizasyonları yapıyoruz. Her ilde bu kadar geniş değil fakat bisiklet turlarımızla bu sporu geliştiriyoruz” dedi.

EYYÜB KARAKUZU

140-1280x715.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.