Bisiklet tutkunları Seydişehir’de buluştu

Bisiklet tutkunları Seydişehir’de buluştu

Bisiklet tutkunları Seydişehir’de düzenlenen Bisiklet Festivali’nde bir araya geldi. Doğa ile iç içe yapılan bisiklet festivalinde katılımcılar hem ilçenin doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu hem de spor yaptı.

Seydişehir’de düzenlenen Bisiklet Festivali büyük ilgi gördü. 3- 5 Temmuz tarihleri arasında yapılan Bisiklet Festivali'ne Türkiye’nin değişik illerinden kayıt yaptıran 150 bisikletçi katıldı.

Festivalin birinci gününde Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bisiklet festivaline katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından Seydişehir'e gelerek katılım gösteren bisiklet tutkunlarına etkinliklere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

SEYDİŞEHİR ÇOK GÜZEL

Bisiklet Festivali için Akçay’dan 890 kilometreyi pedallayarak gelen Uğur Çiftçi ; “6 yıldır bisiklet sporu yapıyorum. Sağlığıma değer kattı. İnşallah bir sıkıntı olmazsa yine bisiklet ile pedallayarak geri gideceğiz. Seydişehir’i çok güzel buldum. İlk defa geliyorum, özellikle insanları çok sıcakkanlı davrandılar, birçok bölgede olmayan bir davranış bu. Kamp alanı çok düzenli hoşumuza gitti. Bir sonraki yıllarda daha kalabalık gelmeyi düşünüyorum “dedi.

SEYDİŞEHİR’E RENK KATTI

Seydişehirli dostlarla diğer festivallerde tanıştım diyen Yücel Aslan; Kendim Konya’dayım. Özgür bisikletçiler gurubumuz var. 10 yıldır bu sporu yapıyorum. Festivaller çok güzel oluyor. Yörenin tanıtımı için önemli bir unsur. Seydişehir’e çok renk katacağına inanıyorum. Katılan misafirlerimiz mutlu bir şekilde kazasız belası mutlu bir şekilde evlerine döner inşallah ” şeklinde konuştu.

MUHTEŞEM BİR DOĞASI VAR

Hollanda’dan Türkiye’ye dönüş yapan 6 yıldır Türkiye’de yaşayan Ayhan Akın; 40 yıldır bisiklet hayatım var. 6 yıldır Türkiye’deyim. Dağ bisikleti kullanıyorum. Festivallere katılıyorum. Seydişehir’in muhteşem bir doğası var. Çok sevdim keyif aldım” dedi.

Bisiklet Festivali ikinci gününde bisikletseverler 73 kilometre pedalladılar.

Sabah saat 08.00’da Kuğulu Kamp alanından start alan sporcular Taşağıl, Suğla Gölü, Yalıhüyük, Ortakaraören, Kanal boyundan Kumluca, Kuran, Kesecik, İncesu Köprüsünden Seydişehir, Kuğulu Tabiat Parkında geri döndüler.

Turun sonunda yenilen akşam yemeği sonrası Kuğulu Park’ta festival ateşi yakıldı.

Festival ateşinin yakıldığı ve katılım sertifikası ile teşekkür plaketlerinin sunulduğu geceye Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yahya İsa Koca, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir ve bisikletseverler katıldı.

BAŞKAN TUTAL TEŞEKKÜR ETTİ

Festivale katılımlarından dolayı bisikletseverlere teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “İş hayatımızın yoğunluğu, sosyal medya ve teknolojinin yaygınlaşması ile sosyal yaşantımızda sorunlar yaşanmaya başladı. Bu anlamda sosyal ve kültürel birlikteliklere ve organizasyonlara ihtiyacımız var, birliktelik ve kardeşlik anlamında güzel adımlar atılıyor. Güzel bir organizasyon oldu. Ben emeği geçenlere ve sizlere teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum“dedi.

KAYMAKAM ERDOĞAN: GENÇLER VE ÇOCUKLAR DA DAHİL EDİLMELİ

Ülkede madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı gibi ciddi bir sıkıntının olduğunu kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan; “Bununla ilgili olarak bakanlıklar ve yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri sürekli olarak toplantılar yapıyoruz. Buna çözüm bulmak için uğraşıyoruz. Bu tür sıkıntılı konularla ilgili mücadele etmenin en güzel yolu panzehiri sportif ve kültürel ve sosyal faaliyetler. Bu tür faaliyetlere çocuklar ve gençler dahil edilmeli. Bu güzelliğe vesile olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından festivale katılan sporculara ilçe protokol üyeleri tarafından katılım belgesi verilirken, SEBİDOS tarafından festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.