"Birinci gündem ekonomi olmalı"

"Birinci gündem ekonomi olmalı"

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Başkan Ömer Faruk Okka, “İşadamlarına verilen reform ve destekler devam etmeli. Gündemimizin birinci maddesi ekonomi olmalı” dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Geleneksel İftar Programı gerçekleştirildi. MÜSİAD şube binasında gerçekleşen programa AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu, Hüsnüye Erdoğan, Leyla Şahin Usta, Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Vekili Cumhur Çökmüş, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, oda ve STK temsilcileri ile MÜSİAD üyeleri katıldı. Milletvekilleri adına söz alan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, bir yandan teşkilat çalışmalarının sürerken bir yandan da Meclis’te uyum yasaları için çalıştıklarını belerterek, “Son AK Parti kongresindeki demokrasi, değişim ve reform söylemi önemli. Biz Kopenhag Kriterleri’ni yerine getirirken, AB’ye yaklaşmaya çalışırken onlar fasılları açmadılar. ellerindeki pazarları kaptırmamak için Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. İş dünyasını rahatlatacak pek çok çalışma yapılıyor. Bunları tek tek Meclis’ten geçireceğiz” ifadelerine yer verdi.

SEÇİMSİZ DÖNEM FIRSAT

KSO Başkanı Memiş Kütükcü de yaptığı konuşmada 2016’nı zor geçtiğini ve 2017’nin ilk yarısını çok kolay geçirmediklerini belirterek, “16 Nisan sonrası yeni bir sıçrama, yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Halkımız Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne karar verdi. Ülkemiz adına hepimiz ortak sorumluluk taşıyoruz. Görevlerimiz farklı olsa da sorumluluklarımız ortak. Şu an sıkıntılar olsa da biz üretmeye devam edeceğiz. Bundan sonra çalışma zamanı. 2,5 yıllık seçimsiz dönemi fırsat olarak görüyoruz. Daha çık üretmeli ve ihracata odaklanmalıyız” dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, yaptığı konuşmada Ramazan’ın maddi ve manevi terbiye ayı olduğunu belirterek, son günlerde yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. “Eli kanlı terör örgütü temizleninceye kadar mücadelemiz sürecek” diyen okka, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz her türlü sorunun üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bunun en son örneği 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminde karşı karşıya kaldığımız kanlı girişimdir. 16 Nisandan sonra belirsizlik ortadan kalktı. MÜSİAD olarak rehavete kapılmadan çalışacağız. İşadamlarına verilen reform ve destekler devam etmeli. Gündemimizin birinci maddesi ekonomi olmalı. Biz yeni Pazar araşışları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrin ihtiyacı olan projeleri hazırlıyoruz ve yürümekte olan projelerin takipçisi oluyoruz. Konya Anadolu’nun lojistik üstü olacak. Sanayicimiz dış ticarette büyük avantaj sağlayacak.”  

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.