Bir zamanlar çok para kazanan petrol firması iflas etti! İsmini herkes biliyor

Bir zamanlar çok para kazanan petrol firması iflas etti! İsmini herkes biliyor

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle iflas eden firma sayısında artış yaşanıyor. Bir zamanlar çok para kazanan petrol firmasının iflası son örnek oldu.

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye genelinde birçok firma darboğaza girdi. Nakit para akışının zayıflaması ve ticaretin durma noktasına gelmesi firmaları sıkıntıya sokuyor. Bu süreçte banka kredisine başvuran işletmeler ise olumsuz cevapla karşılaştı. En çok üretim sektöründe faaliyet gösteren firmalar zora girdi.

shell-4433.jpg

Sadece alış ve satış yapanların ise daha dirençli olduğu söyleniyor. Çünkü maliyet artışını doğrudan tüketiciye yansıtmak mümkün. Özellikle petrol istasyonu işleten firmaların asla zora girmeyeceği düşünülüyor ancak durum hiç böyle değil. Bir zamanlar çok para kazanan ve bölgenin en büyükleri arasında yer alan bir petrol firması iflas etti.

istasyon.jpg

Ekonomik krizin etkisiyle nakit döngüsünde sorun yaşayan firmanın iflas ettiği söyleniyor. Batman'da faaliyet gösteren ve birçok benzin istasyonu bulunan Can Aslan Petrolcülük Sanayi Anonim Şirketi resmen iflas etti. Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda bu karara varıldı. Firmanın iflası sektörde şok etkisi yarattı.

İFLAS İLE İLGİLİ ŞU BİLGİLER PAYLAŞILDI:

Müflisin Adı ve Adresi: (İflas nedeniyle tasfiye halinde) Can Aslan Petrolcülük Sanayi Anonim Şirketi

Ticaret Sicil No: 10870

Şafak Mah. 3413 Sk. Geçit Apt. Sitesi No: 1D Merkez/BATMAN

Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi (Asliye Ticaret Mahkemesi Sıfatıyla) 2021/749 Esas 11/05/2023 tarihli kararı ile Batman Ticaret Sicil Müdürlüğüne kayıtlı 10870 sicil numaralı 0890064667 vergi numarasında kayıtlı (İflas nedeniyle tasfiye halinde) Can Aslan Petrolcülük Sanayi Anonim Şirketi hakkında 2004 Sayılı İİK’nun 292 maddesi gereğince İFLASINA,11/05/2023 günü saat 09:04 itibariyle karar verilmiştir. Müflisin tasfiyesi işlemleri Müdürlüğümüzün işbu iflas dosyasından yürütülmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi