Bir de kupa da olsun!

Bir de kupa da olsun!

Ligde Hatayspor galibiyeti ile nefes alan Tümosan Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında bugün 20.45’de deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçla birlikte kupada 159. maçına çıkacak

Tümosan Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında bugün deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Tüpraş Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.45'te başlayacak. Karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek.
Kupaya 5. turdan başlayan Beşiktaş, Eyüpspor'u 4-0'la geçtikten sonra Bitexen Antalyaspor'u da 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.
Konyaspor ise 3. turdan katıldığı kupa macerasında Merkür Jet Erbaaspor'u 3-0 yendi. 4. turda Beyoğlu Yeni Çarşıspor'u da aynı skorla geçen yeşil-beyazlı ekip, 5. turda Göztepe'yi uzatmalarda 2-1 mağlup etti. Son 16 turunda EMS Yapı Sivasspor'u uzatmalarda 1-0 yenen Konyaspor adını çeyrek finale yazdırdı.
Tek maç eleme usulüne göre oynanacak çeyrek final müsabakasını kazanan ekip, yarı finale yükselerek adını son 4 takım arasına yazdıracak. Tümosan Konyaspor karşılaşmayı kazanması halinde Ankaragücü-Fenerbahçe maçının galibi ile yarı finalde rakip olacak.
İki takım arasında Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.
KUPADA 159. SINAV
Tümosan Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında bugün deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip bu karşılaşma ile birlikte kupadaki 159. maçına çıkacak.
Konyaspor, bugüne dek Türkiye’nin en önemli ikinci Kupasında 158 maç yaparken bunların 76'sında rakiplerine üstünlük sağladı. 57 kez sahadan mağlup ayrılan yeşil-beyazlı takım, 25 kez de berabere kaldı. Anadolu Kartalı, bu turnuvada son olarak geçen sezon son 16 turunda penaltılarda Gaziantep FK’ya 7-6 kaybetmişti.
Konyaspor tarihinde bir kez de Türkiye Kupası şampiyonu oldu. 2016-17 Türkiye Kupası, Türkiye Kupası turnuvasının 55. organizasyonu olarak tarihe geçerken bu kupanın sahibi yeşil-beyazlı ekip oldu. 31 Mayıs 2017 tarihinde oynanan finalde rakibi İstanbul Başakşehir'i penaltılar sonunda 4-1 yenen Konyaspor, tarihinde ilk kez kupa şampiyonu olmuştu.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum