Binlerce şubesi olan market yumurtayı çok ucuza satacak! Vatandaş akın etti

Binlerce şubesi olan market yumurtayı çok ucuza satacak! Vatandaş akın etti

Türkiye'de gıda fiyatlarını yakından takip eden milyonlarca vatandaş var. En büyük zincir market vatandaşa müjdeli haberi verdi. Kampanya kapsamında yumurta çok ucuza satılacak.

Enflasyon her ay düzenli olarak artmaya devam ediyor. Eskiden tek hanede olan enflasyon şuan çift haneye çıkmış durumda. Enflasyon şubat ayında beklentileri aşarak aylık bazda yüzde 4,53 artış kaydetti.

yumurta-kolisi.webp

Yıllık enflasyon ise 67,57'ye yükseldi. Yani Türk Lirası'nın alım gücü her geçen gün düşüyor. Vatandaşı en çok zorlayan ise gıda enflasyonu. Gıda ürünlerine gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. En çok fiyatı artan ürünler arasında et, süt, peynir ve yumurta yer alıyor.

yumurta-9399393.webp

Bundan birkaç yıl önce yumurtanın koli fiyatı 15-20 lirayken şimdi 100-120 liraya kadar yükseldi. Sektör yetkilileri bu durumun artan yem fiyatlarından kaynaklandığını dile getiriyor. Vatandaş ise yumurtayı en ucuz hangi marketin sattığını araştırıyor.

yumurta-2222.jpg

Türkiye'nin en eski ve en büyük zincir marketlerinden birisi yumurtaya dev indirim kampanyası yaptı. Bu kapsamda BİM'de 30'lu koli yumurta 84 lira 90 kuruşa satılıyor. Bahsi geçen indirimi vatandaş sevinçle karşıladı.

yumurta-1.jpg

Bazı vatandaşlar ise kampanyalı satılan bu yumurtanın Medium büyüklüğünde olduğu için uygun fiyatlı olmadığını dile getirdi. Diğer zincir marketlerin Large büyüklüğünde koli yumurtayı 90 liraya sattığı ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi