Binlerce aileye destek olunacak 

Binlerce aileye destek olunacak 

Dernek ve vakıflar, bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine uzanan el olacak. Hayırsevenlerin yardımlarıyla Konya'da binlerce fakir ve yoksul aileye, işini kaybetmiş esnafa kumanya paketi dağıtılacak.  

Mübarek Ramazan ayının başlamasına 3 gün kaldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dernekler,vakıflar ve STK'lar ihtiyaç sahiplerine, garibanlara, fakirlere uzanan merhamet eli olmaya devam edecek. Hazırlanan koliler, garibanlara ulaştırılacak. Bir nebze de olsa ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olunacak.  Yardımlaşmayı ve paylaşmayı gelenek haline getiren Cansuyu Derneği, İHH gibi Yardım Vakıfları da Ramazan çalışmalarında son düzlüğe girdi. 

HEDEFİMİZ KONYA MERKEZ VE İLÇEDE 2 BİN 500 AİLEYE ULAŞMAK 

Kurulduğu tarihten bu yana Cansuyu'nun Ramazan aylarında yardım organizasyonları hiç aksatmadan devam ettirdiğini dile getiren Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, 2021 Ramazan organizasyonu kapsamında konuştu. Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, Cansuyu olarak Ramazan ayında hayırsever vatandaşların yaptığı bağışları, fitreleri, hayırları muhtaçlara ulaştırmaya devam ettiklerini dile getirdi. Tozan, şunları kaydetti: “Bizim insanımızın yardım ve paylaşma hassasiyeti özellikle Ramazan aylarında daha da artıyor.  Vatandaş, bu ayda hayır ve hasenatı çoğaltıyor. Fitre ve zekâtlarını muhtaç insanlara ulaştırmamız için bize emanet ediyorlar. Biz de bu  yardımları Türkiye’de ve dünyanın muhtaç bölgelerinde insanlarımıza dağıtıyoruz. On binlerce aileye gıda paketi yardımında bulunup,  onların iftar sofralarına misafir oluyoruz. Yardıma herkesi bekliyoruz. İhtiyaç sahipleri için 25 TL bağışlayabilir ve kardeşlerimize herkes destek olabilir.  'Kazancımız, Allah için verdiğimizdir' sloganıyla yine bir yola çıktık. Kumanya ve iftar bedelimizde geçen yıla oranla artış var. Ramazan organizasyonlarını gerçekleştiren Cansuyu, Kumanya bedelini bu yıl 150 TL, iftar bedelini de 25 TL olarak belirledi. Geçen yıl kumanya bedeli 120, iftar bedeli de 15 TL'ydi. İnsanımız özellikle Ramazan ayında paraya bakmıyor. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderebilmenin, onların dilinden anlayabilmenin mutluluğu vatandaşa yetiyor. İçerisinde zengin ve farklı temel gıda malzemesi olan kumanyalarımız kapsamlı bir şekilde hazırlanıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde yardımlarımız artarak devam edecek. Konya şehir merkezi ve ilçelerde hedefimiz 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak ama gönül daha fazla muhtaç aileye ulaşmak ister. Son olarak bir şey daha söylemek istiyorum. Biz, taşra ilçelere her 3 ayda bir gideriz. Fakirlik sadece Ramazan ayında olmuyor. Geriye kalan 11 ayda da ihtiyaç sahibi insanlara yardım gerekli. Biz, elimizden geldiğince ekonomik durumu kötü olan ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Hayırsever insanlarımızın bunu da bilmesi gerekiyor.” 

4-3-ismail-tozan.jpgCansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal da Ramazan içinde 3-4 bin ailelik kumanya paketi dağıtacaklarını dile getirdi. Sıkıntılı süreçlerden geçildiğini söyleyen Uysal,  yardım konusunda bir azalmanın olmadığını, aksine artış olduğunu ifade etti. Uysal, “Sadakanın belaları def etme konusundaki önemini insanlarımız biliyor. Yaşanan sıkıntıdan dolayı yoksullaşan aile sayısı arttı. Daha önce bağışta bulunan insanlarımız, şu şüreçte destek bekler konuma geldi. Biz de kendilerini üzecek ve kıracak tutumlardan kaçınarak, onlara yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Dolu bir Ramazan planımız var. 200 bin kişisel iftariye dağıtımı yapacağız. Kese kağıtlarına iftarlıkları hazırladık. 5 TIR tutacak şekilde Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin güvenliğini sağlayan kardeşlerimize göndereceğiz. Suriye başta olmak üzere, değişik diğer ülkelerde kazanlar kaynatacağız. Konya şehir merkezi ve ilçelerde 3-4 bin ailelik kumanya paketi dağıtacağız. İşi bozulmuş esnaf kardeşlerimize de yardımda bulunacağız. Bu durumda olan yüzlerce aile var” şeklinde konuştu. 

EMRE ÖZGÜL

4-4-hasan-huseyin-uysal-ihh-2.jpgİHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.