Bilim Merkezi inşaatı yükseliyor

Bilim Merkezi inşaatı yükseliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK destekli olarak yapılan ve Türkiyenin ilk bilim merkezi olma özelliği taşıyan Bilim Merkezinin inşaatı şekillenmeye başladı

Konya Organize Sanayi Bölgesi'ne yapımı devam eden Bilim Merkezi'nin inşaatı yükseliyor. 2010 yılından bu yana yapılan çalışmalarla şimdilerde projede belirtilen şekli yavaş yavaş almaya başlayan Bilim Merkezi'nin 2013 yılında bitirilerek hizmete açılması hedefleniyor.
Konya'yı bilimin merkezi haline getirmeyi hedefleyen projeyle ilgili bilgil veren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Bilim Merkezi tamamlandığında sadece Konya'ya değil, bölgeye ve tüm ülkeye hizmet verecek. Burada ortaya koyulacak doğru örnek, Türkiye'nin birçok yerine de örnek olacak. Ayrıca Bilim Merkezi içinde bir gezegenevi bulunacak. Bu da bölgemizde ilk defa yapılıyor ve çok ilgi görecek. Bilimsel çalışmaların, belgesellerin, öğrencilerin fikri gelişimini artıracak yayınların izlenebilecği bir alan yapılmış olacak” denildi.
TÜBİTAK ile yürütülen çalışmanın şehrin değerini artıracağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Bilim Merkezi'nin yapıldığı bölge, Mevlana Müzesi çevresinden sonra Konya'nın en önemli ikinci cazibe merkezi olacak. Ankara Yolu üzerinde Konya'ya değer katacak olan bu eser, büyük emeklerle yapılıyor. Organize Sanayi Bölgesi'nin yanında olması Konya sanayisine de değer katacak. Burada orta vadede bir sanayi müzesinin de hayata geçmesi için çalışılıyor” ifadelerine yer verildi.
TÜBİTAK tarafından desteklenenTürkiye'nin ilk Bilim Merkezi olma özelliğini taşıyan bu tesisin toplam maliyetinin 62 milyon TL olduğunu bildiren yetkililer, “Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 99 bin 347 metrekarelik kbir arazi üzerinde toplam 26 bin 248 metrekarelik kapalı alanı bulunacak olan Bilim Merkezi'nin yapımı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, sergilerin ve eğitim programlarının temini de TÜBİTAK tarafından gerçekleştiriliyor. Konya Bilim Merkezi'nin 2013 yılında hizmet vermeye başlaması planlanıyor” denildi.
 HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.