Bilim Kurulu Üyesi: 2021 sonuna kadar bu tedbirlerle devam!

Bilim Kurulu Üyesi: 2021 sonuna kadar bu tedbirlerle devam!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, katıldığı canlı yayında koronavirüs salgınına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, TRT Haber canlı yayınına katılarak koronavirüs salgınına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"2021 sonuna kadar bu tedbirlerle devam etmemiz gerekiyor" diyen Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Madem kısıtlanıyoruz, madem zahmet çekiyoruz, sokağa çıkamıyoruz, alışverişe gidemiyoruz bari bu bedelin karşılığını alalım." değerlendirmesinde bulundu.

"BEDELİN KARŞILIĞINI ALALIM"

Evlerde bir araya gelme sürerse tedbirlerde istenen amaca ulaşılamayağını açıklayan Özlü, "Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlamalarını by-pass edip evlerde bir araya gelirlerse doğum günü, çay partisi, akşam oturması, aynı apartman içinde komşu ziyaretleri olursa tedbirlerden istenen amaca ulaşılamaz. Burada amaç; insanların bir araya gelmesini ve bulaşı engellemek. Çarşıda pazarda bir araya gelmeseniz de evlerde bir araya gelirseniz bulaşma devam edecektir. Madem kısıtlanıyoruz, madem zahmet çekiyoruz, sokağa çıkamıyoruz, alışverişe gidemiyoruz bari bu bedelin karşılığını alalım." dedi.

"2021 SONUNA KADAR BU TEDBİRLERE DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR"

Dünya Sağlık Örgütü'nün 3. dalganın daha kötü gelebileceği açıklamalarıyla ilgili,"Onun için gevşememek lazım. 10-15 gün içinde bir düşme göreceğiz diye umuyoruz. Ama hemen bırakmamak lazım, mücadele devam ediyor. 2021 sonuna kadar bu tedbirlerle devam etmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum