Bilecik’te "Müzeler Haftası" Kutlandı

Bilecik’te "Müzeler Haftası" Kutlandı

Bilecik Müze Müdürlüğü tarafından, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Müzeler Haftası” kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.Bilecik Kent Müzesi’nde gerçekleşen etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Ha...

Bilecik Müze Müdürlüğü tarafından, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Müzeler Haftası” kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Bilecik Kent Müzesi’nde gerçekleşen etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Ömer Balcı, Ak Parti eski İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve kurm müdürleri katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bilecik Kent Müzesi Müdürü Harun Aydın’ın konuşmasıyla devam etti. Müzeler geçmişi bugünle birbirine bağlayan, bugünü anlamamıza yardımcı olan yerler olduğunu ifade eden Bilecik Kent Müzesi Müdürü Harun Aydın, "Kültürel değerlerin korunmasında ve geleceğe taşınmasında önemli rol oynayan müzecilik olgusu tüm dünyada olduğu gibi koleksiyonculukla başlamıştır. Günümüzde arkeoloji ve etnografya müzelerinin yanı sıra özel müzeler ile birlikte gün geçtikçe sayıları artan Türk müzeciliği, sadece eserlerin sergilendiği depolandığı mekanlar olmaktan çıkmış, halkın eğitimi için ulusal ve uluslar arası konferansların, seminerlerin yapıldığı çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlendiği, bilimsel kazı ve yayınların yapıldığı ülkemizin tanıtımına eğitim ve kültür kurumları haline gelmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan drama gösterisinin yapıldı. Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir Bilecik Müze Müdürlüğü tarafından kurulan el işleri stantlarını ve müzede bulunan Osmanlı Oba kültürünün sergilendiği alanı gezmesinin ardından, program yapılan ikramların ardından son buldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.