Bilecikli kadınlar, kullanılmayan giysilerin iplerini kilime dönüştürüyor

Bilecikli kadınlar, kullanılmayan giysilerin iplerini kilime dönüştürüyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde geleneksel Lefke bezi üreten kooperatifin üyeleri, vatandaşların kullanmadığı giysi ve kumaşların iplerini kilime dönüştürüyor

Osmaneli Belediyesinin girişimleriyle 2020 yılında faaliyete geçen Osmaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Lefke Bezi El Dokuma Atölyesi'ndeki tezgahlarda çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi"ne de destek veren kooperatife üye 7 kadın, dokuma sanatçısı Gülay Durak'ın öncülüğünde 3 ay önce geri dönüşüm çalışması başlattı.

08-nisan-24-nisan-13-aa-27991774.jpg

Proje kapsamında vatandaşlar kullanmadıkları örgü kazak, hırka, yelek gibi giysiler ile kumaşları kooperatife hibe ediyor.

Bunların sökülmesiyle elde edilen ve kendi çalışmalarından kalan ipleri kullanarak tezgahlarda farklı renk ve desenlerde kilim dokuyan kadınlar, kooperatife gelir sağlamak amacıyla satışa sunuyor.

08-nisan-24-nisan-13-aa-27991780.jpg

"Kilim dokuma siparişlerine yoğun bir ilgi var"

Gülay Durak,  Osmaneli ilçesindeki kilim dokumacılığını geri dönüşüm projesiyle birleştirerek canlandırmak istediklerini söyledi.

İlçedeki vatandaşlara çağrıda bulunduklarını belirten Durak, şöyle devam etti:

"Atıl durumda olan iplerinizi, kıyafetlerinizi, kullanılmayan iplerinizi bizlere getirin. Bizler sizlere ilmek ilmek dokuyup kilim olarak teslim edelim diyoruz. Şu an kilim dokuma siparişlerine yoğun bir ilgi var. Bizler iplerimizi alıp renk kombinasyonu ve isterlerse desen olarak da dokuyabiliyoruz. Metre hesabından dokuyup siparişlerimizi teslim ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.