Beyşehir Gölü'nden Konya Ovası'na su akışı devam ediyor

Beyşehir Gölü'nden Konya Ovası'na su akışı devam ediyor

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Gölü'nden Konya Ovası’na BSA kanalından su akışının sürdüğünü söyledi.

Özdemir, Kaymakamlık'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, göl suyundan Konya Ovası'na su verildiğini belirtti.

Bununla ilgili tüm planlamaların işletme su kotu 1122.40'ın üzerinde olması kaydıyla DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Şu anda, özellikle kuraklık mevsiminde bir miktar su Apa Barajı'na ve Konya Ovası'na gitmiştir. Şu anda kotun seviyesi 1122,44 olarak ölçülmüştür. Bu kot, tabi hepimizin ve tüm Beyşehir halkımızın da itibar edeceği bir kot olmalıdır. Çünkü, devletimiz tarafından ölçülmüş bir kottur ve bu kotun altına DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerince kesinlikle inilmeyeceği bizlere ifade edilmiştir. Bizler de zaten hem belediye başkanımız olsun, ilçe başkanımız olsun, sivil toplum kuruluşlarımız olsun her gün Beyşehir Gölü üzerinde kontrol ve takiplerimizi günlük olarak yapılan bu çalışmaları takip ediyoruz."

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da gölün gözbebekleri olduğunu vurgulayarak, "Elbette su hacminin yükselmesi halinde sulama suyu olarak da ekonomimize katkı yapması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle hepimizin ortak kararı, devletimizle görüşerek, konuşarak lisan-ı münasiple meramımızı anlatarak Beyşehir Gölü'nün hakkını arama davasının adamlarıyız. Devlet yetkililerimizle görüşerek, Beyşehir gölünün minimum kotu olan 1122,40'ın altına inilmeyeceğini, inilmesi halinde hukuki süreci başlatacağımızı ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.