Bera’ya 4 kalite belgesi

Bera’ya 4 kalite belgesi
Bera Oteller Grubuna 10. yılında TSE tarafından gıdadan işçi sağlığına, çevre temizliğinden kaliteli hizmete kadar 4 farklı dalda başarı belgesi verildi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Sistemi Belgeleri’nin teslimi Konya Merkez Bera Otel’de yapılan törenle gerçekleşti. Törene Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya Sanayi Odası ve TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Arslan Korkmaz, Konya Sivil Toplum Örgütleri İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ve çok sayıda davetli katıldı. Bera markasının ve kalitesinin Bera Otellerinin merkezi olan Bera Konya ile oluştuğunu belirten Bera Oteller Grubu Genel Müdürü Yücel Yavuz, 1999 yılından bu yana kaliteli hizmetten ödün vermediklerini söyledi.
EMİN ADIMLARLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
Yücel Yavuz, “Bera otellerini işletmeye açarken, çok değerli mesai arkadaşlarım ile çıktığımız bu yolda öncelikle, sektörde Bera Otellerini en üst noktalara taşımayı planladık. Hz Mevlana'nın düşünceleri ve felsefesinden yola çıkarak ilk günden itibaren çizgimizden sapma göstermeyerek, herkese eşit yakınlıkta olduk. Yurt İçi ve yurt dışındaki fuarlarda, Bera Oteller Grubunu tanıttık. İstikrarlı ve eleştirilere açık olduk. “Her şikâyet bir armağandır” felsefesinden hareketle, her gün günlük gidişatla ilgili övgü ve eleştirileri değerlendirdik. Aksayan yönlerimizi telafi ettik. Bu da misafir memnuniyetiyle birlikte, misafirlerimizin devamlılıklarının oluşumunu sağladık. ‘Yüzde 100 Misafir Memnuniyeti’ sloganı ile çıktığımız bu yolda otellerimizde hep ilklerin ve yeniliklerin öncüsü olmaya çalıştık. Yola çıkarken tek düşüncemiz Bera'yı bir marka haline getirmekti. 1999 yılından bu güne baktığımızda Bera'nın hedeflendiği gibi bir marka haline geldiğini gördük” dedi. Otel sayılarında hızlı bir ilerleyiş kaydettiklerini dile getiren Yavuz, 2007 yılında otel sayımızı 2’si Konya’da biri Alanya’da bulunan Alternatifsiz Tatil Cenneti Bera Alanya olmak üzere 3’e çıkardıklarını ve toplamda 524 oda ve 1493 yatak kapasitesine ulaştıklarını aktardı. “İçinde bulunduğumuz sektörde sağlıklı büyüme ve gelişmeyi sürdürmek, bütünlük içinde çeşitlenmek, küreselleşmek, yurtiçinde ve dışında güvenilir marka olmak bizim vizyonumuzdur” diyen Yavuz şöyle konuştu: “Türk turizmi dünyanın en modem sayılabilecek otellerine sahip olup, dinamik bir yapıya sahiptir. Eğitimli personeli, ürün çeşitliliği ve hizmet kalitesiyle rakiplerinin önünde olmasına rağmen rakipleriyle eşit şartlarda yarışamamaktadır. Turizm, Türkiye için son derece önemli bir sektör. Gerek sağladığı istihdam ve beslediği yan sektörler bakımından, gerekse ödediği vergi ve sağladığı döviz girdisi açısından, turizm sektörünün Türk ekonomisine katkısı tartışılmaz. Bu amaçla otelimize gelenlere müşteri değil misafir gözüyle bakıyoruz.”
Hizmet kalitesinin standartların üzerinde olmasının, tamamen insanın verdiği çabaya, mesleki bilgi ve deneyimine bağlı olduğunu anlatan Yavuz, “Deneyimli, işini çok iyi bilen ve tamamen çözüm odaklı yaklaşımlara sahip bir ekiple çalışmak, bize bu başarıyı getirdi. TSE tarafından yapılan tetkikler sonucunda TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TSE ISO EN 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, TS 18001 İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TSE ISO EN 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini Bera Oteller Grubu bünyesinde bulunan Bera Alanya. Bera Konya ve Bera Mevlana Otellerimiz almaya hak kazandı. Bera Oteller Grubunda amaçlar ve hedefler hiçbir zaman bitmez. Amacımız almış olduğumuz dört adet kalite belgeleri ile yetinmeyip belgelerimizin yanına yeni belgelerimizi dâhil edip, emin adımlarla yolumuza devam etmektir” dedi.
KÜRESELLEŞME KALİTEYİ ARTTIRIYOR
TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, günümüzde etkisini yaşamın her alanında hissettiren küreselleşme olgusunun yaşandığı bir dünyada yer alabilmenin temel koşulunun ekonomiden eğitime, sanayiden hizmet sektörüne ve kamu yönetimine, sosyal hayata kadar tüm alanlarda kaliteye öncelik verilmesi olduğunu açıkladı. “Kalite hayatımızın olmazsa olmazlarındandır” diyen Büyükhelvacıgil, “Bu amaçla TSE 55 yıldır, 132 sayılı Kanunundan aldığı yetki ile yıllardır Kalite konusunda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yoğun çalışmalar yapmaktadır. Gerek verilen eğitimlerin gerekse TSE'nin yürütmüş olduğu diğer kalite faaliyetlerinin sonucunda bugün ülkemizde birçok kurum ve kuruluş bünyelerinde kalite sistemini kurarak uygulamaya koymuştur. Bugün burada hep beraber bunlardan birine daha şahitlik etmekteyiz. Bera Otelleri'nin 10 yıllık özverili çalışmalarının sonucu olarak hizmetlerinin kalitesi ödülleri veriyoruz. Teknolojide dünya standartlarını yakalayan firmalarıyla uluslar arası rekabete hazır olan Konya, hizmet sektöründe de aynı iddiasını sürdürmektedir. TSE Başkanı olarak bu belgelerin sadece hak eden kuruluşlara verildiğini belirtmek isterim. Bera otelleri yöneticilerinin ve çalışanlarının bu emanetlere sahip çıkacaklarına eminim” diye konuştu. Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından okunan duanın ardından kalite belgeleri Bera yönetimine ve çalışanlarına teslim edildi.
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.