Berat Albayrak Dışişleri Bakanı, Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı oluyor?

Berat Albayrak Dışişleri Bakanı, Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı oluyor?

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, "kabine revizyonu" iddiasında bulunarak "Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Yardımcısı oluyor; Albayrak Dışişleri'ne geçiyor" dedi.

Ekonomi yönetiminin başındaki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden alınarak Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılacağı öne sürüldü.

İki ismin kabine revizyonuna tabi tutulacağı iddiasını Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, dile getirdi. Özkiraz, Erdoğan'ın yapmayı planladığı yurt gezisinden sonra kabinede revizyona gideceğini öne sürdü.

Özkiraz’ın iddiasına göre, Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Berat Albayrak’ın ise Dışişleri Bakanı olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yerine ise İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin isminin konuşulduğunu belirten Özkiraz, “İçişlerine ise aynı ekolden birinin geleceği konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

Özkiraz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu iddialarda bulundu:

"Arkadaşlar Akp Genel Başkanı Erdoğan bir yurt gezisine çıkacağını söyledi. Çoğu kişi bunu bir seçim startı olarak okusa da ben bunu partisindeki yaprak dökümünü engellemek için yaptığını anlatmıştım. Dün aldığım kulis de bunu doğruluyor.”
Erdoğan geziden sonra önce bir kabine revizyonu yapacak. Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu başkan yardımcısı oluyor. Yatırımcı bakanlıklar Yıldırım’a Diğerleri Soylu’ya bağlanıyor.
Albayrak dış işlerine geçiyor ve doğrudan Erdoğan’a bağlı olacak. Yerine Adnan Bali konuşuluyor. İçişlerine ise aynı ekolden birinin geleceği konuşuluyor. Detayları zaman zaman yazarım. Canlı yayına gelebilirsiniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum