Benzin ve motorine zam gelince vatandaş buna yöneldi! Rekor kırıldı

Benzin ve motorine zam gelince vatandaş buna yöneldi! Rekor kırıldı

Türkiye'de benzin ve motorine gelen zamların ardından vatandaş LPG'ye yöneldi. Türkiye'nin LPG ithalatında rekor artış var.

Ekonomik krizin etkileriyle vatandaşın tüketim alışkanlıkları değişiyor. Son yıllarda en çok fiyat artışı görülen ürün grubundan birisi de akaryakıt. Benzin ve motorine gelen dev zamlar vatandaşın bütçesini olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz yıl benzin ve motorinin litre fiyatı 18-20 lira aralığındaydı. Son aylarda vergi zammı ve dolardaki yükselişe bağlı olarak akaryakıta büyük zamlar uygulandı.

76876875687568.webp

VATANDAŞ ÇÖZÜMÜ LPG'DE BULDU

Benzinin litre fiyatı şuan ortalama olarak 36 lira. Motorinin litre fiyatı ise 38 lira seviyelerinde. Durum böyle olunca otomobillerin kilometre başına yakıt maliyeti de yükseliyor. En az yakan benzinli bir otomobilin kilometrede 2 lira yakıt tükettiği hesaplanıyor. Pahalılıktan dolayı vatandaş çözümü LPG'de buldu.

lpg-85885.webp

TÜRKİYE İTHALATTA REKOR KIRDI

Benzinli otomobil sahipleri son aylarda araçlarına LPG sistemi taktırdı. Otogaz fiyatları düşük olduğu için vatandaş bu yönteme başvurdu. Edinilen bilgiye göre faz ile çalışan bir otomobilin kilometre başına yakıt masrafı 1 liraya kadar geriliyor. LPG kullanımında rekor artış olduğunu istatistikler doğruladı. Türkiye'nin LPG ithalatı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,1 artarak 333 bin 713 tona yükseldi.

lpg.webp

EN ÇOK GAZ İTHAL EDİLEN ÜLKELERDEN BİRİSİ YUNANİSTAN

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun eylül ayına ilişkin "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sektör Raporu"na göre, rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerince LPG ithalatı yapılan ülkeler, Cezayir, ABD, Rusya, Kazakistan ve Yunanistan oldu. LPG ithalatı eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,1 artarak 333 bin 713 ton olarak gerçekleşti. Söz konusu ayda satışlarda, yüzde 82,3 pazar payıyla otogaz birinci sırada yer aldı. Bunu, yüzde 14,6 ile tüplü LPG ve yüzde 3,1 ile dökme LPG satışları izledi. İstatistik bilgileri vatandaşın yakıt tercihinin değiştiğini adeta gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum