Benzin ve motorin fiyatlarında bir ilk yaşanacak! Yeni fiyata saatler kaldı

Benzin ve motorin fiyatlarında bir ilk yaşanacak! Yeni fiyata saatler kaldı

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmüyor. Akaryakıt piyasasındaki yeni gelişme bir ilk olacak. Yeni fiyat uygulamasına geçilmesine az kaldı. İndirim herkesi sevindirecek.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat herkesi olumsuz etkiledi. Vatandaş evini geçindirmekte zorlanıyor. Mutfak alışverişinin bile bütçeleri zorladığı ülkede otomobil kullanmak lüks haline geldi. Ülkede toplu ulaşım yeterince gelişmediği için bireysel otomobil kullanımı çok yaygın.

benzin-3.webp

Vatandaş işe giderken mecburen özel aracını tercih ediyor. Okula giden çocuğu olanlar yüksek servis ücretlerinden ötürü kendi otomobiliyle çocuğunu okula götürüp getiriyor. Durum böyle olunca benzin ve motorin fiyatlarını vatandaş yakından takip ediyor.

benzin.jpg

Son zamlarla birlikte litre fiyatı 50 liraya yaklaşan benzin ve motorin fiyatlarında ise bir ilk yaşanacak. Her şeyin fiyatı yükselirken benzin ve motorine indirim gelecek olması vatandaşı sevindirdi.

motorin.jpg

Edinilen bilgiye göre Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 80 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 20 kuruş indirim uygulanacak. Uzun zamandır zam yapılırken bir anda indirim kararı alınmaz bir ilk olarak kayıtlara geçecek.

Konya, İstanbul, ve Ankara'da indirimli benzin ve motorin fiyatları şu şekilde olacak:

İstanbul: Benzin-42.09 Motorin-40.19

Ankara: Benzin-43.05 Motorin-41.09

Konya: Benzin-43.67 Motorin-41.73

Kaynak:Haber Merkezi