Benzin ve motorin fiyatlarına devlet müdahale etti! Dev indirim var

Benzin ve motorin fiyatlarına devlet müdahale etti! Dev indirim var

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmüyor. Devlet, haksız yere yapılan zamlara müdahale etti. Akaryakıt fiyatlarına dev indirim geliyor.

Akaryakıt piyasalarındaki değişim ve Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak benzin ve motorine sürekli zam geliyor. Dolar kurunun günlük yükselmesi, Brent Petrol fiyatlarındaki durmayan artış vatandaşa zam olarak yansıtılıyor. Milyonlarca araç sahibi ise bu artışın artık son bulması gerektiğini düşünüyor. Yapılan son zamlarla birlikte motorinin litre fiyatı 50 liraya yaklaştı. Benzinin litre fiyatı ise 45 liraya dayandı.

indirim-zamani.webpMALİYET ARTINCA HEMEN ZAM GELİYOR, DÜŞÜNCE İNDİRİM GELMİYOR!

Maliyet artışını petrol rafinerileri aynı gün doğrudan yansıtıyor. Ancak fiyat düşünce indirimin gelmesi günler sürüyor. Bu haksızlığa isyan eden vatandaş devletin buna bir çözüm bulması gerektiğini düşünüyor. Petrol satan ülkelerin ham petrole indirim yaptığı öğrenildi. Bahsi geçen indirimi petrol rafinerileri vatandaşa yansıtmadı. Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) rafinerilere yazı göndererek indirimi derhal yansıtmalarını istedi.

dev-indirim.jpg

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM TALİMATI VERİLDİ

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler rafineriler için önemli bir kar avantajina sebep oldu. Bunun tüketicilere de yansıtılması gerekiyor. Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz.

indirim.webp

Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL düzeyinde bir indirim olacaktır." açıklamalarını yaptı. Bu açıklamanın ardından motorinin litre fiyatına 1 lira 21 kuruş indirim uygulandı. Benzine ise önümüzdeki günlerde bir indirimin gelmesi bekleniyor. Devletin müdahalesi sayesinde akaryakıta indirim gelmesi vatandaşı memnun etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum