Benzin ve motorin 12 TL'ye mi inecek?

Benzin ve motorin 12 TL'ye mi inecek?

Akaryakıta gelen zamlar a’dan z’ye tüm kalemlere fiyat artışı olarak yansırken iktidara yakın Sabah Gazetesi'nde motorin ve benzin fiyatının 12 TL'ye ineceği haberi yapıldı.

Dünya üzerindeki enerji kriziyle akaryakıt fiyatları tavan yaptı. Benzin ve motorin fiyatı 30 TL seviyesine kadar çıkarken brent petrolün fiyatının gerilemesiyle benzin ve motorin fiyatı da bir miktar düştü. 

Sabah Gazetesi'ne konuşan Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen "Ben petrol fiyatlarının düşme ihtimalini yükselme ihtimalinden daha beklenebilir olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönem için 85-87 dolar bandının en olası bir fiyatlama olduğunu düşünüyorum. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda ise çift haneli indirimler görebiliriz." ifadelerini kullandı.

"BENZİN VE MOTORİN FİYATI 12 TL'YE İNECEKMİŞ"

Zafer Ergezen'in brent petrol fiyatlarının 85-87 dolara çekileceğini öngördüğü analizinden yola çıkan Sabah gazetesi, benzin ve motorin litre fiyatının 12 lira seviyesine ineceği haberini yaptı. Haberde doların daha da artmaması ve Brent petrolün 65 dolar seviyelerine ineceği tahmini yapılırken şu ifadelere yer verildi:

“Zafer Ergezen'in değerlendirmelerine göre bahsettiği senaryoların gerçekleşmesi durumunda akaryakıt fiyatlarında özellikle Türkiye'de ciddi indirimlerin yansıması bekleniyor. Brent petrolde 65 dolar seviyeleri görüldüğü ve doların da çok ciddi bir yükselişe girmediği takdirde benzin ve motorin litre fiyatının 12 lira seviyesine ineceği belirtiliyor. Brent petrolde teknik olarak 95,85 ile 96,47 dolar aralığının direnç, 95,23 ile 94,61 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum