Benzin, motorin ve LPG aynı fiyata satılacak! Litre fiyatı hiç değişmeyecek

Benzin, motorin ve LPG aynı fiyata satılacak! Litre fiyatı hiç değişmeyecek

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarındaki değişimi vatandaş yakından takip ediyor. Benzin, motorin ve LPG bu tarihten itibaren sonra aynı fiyata satılacak. Litre fiyatı hiç değişmeyecek.

Türkiye ekonomisindeki enflasyon gerçeği birçok ürüne zam anlamına geliyor. Piyasalarda zammı en çok tetikleyen unsur ise akaryakıt fiyatları. Benzin ve motorine gelen zamlar ülkede yaşayan herkesi ilgilendiriyor

zamlar-devam-ke.webp

Araç sahibi olmayanlar bu zamlardan etkilenmediğini iddia ediyor ancak bu doğru değil. Ekonomi uzmanlarına göre motorine gelen her zam markette satılan ürünlerin etiketlerine doğrudan yansıtılıyor.

akaryakit-9.jpg

Bu yüzden enflasyon hiç durmuyor. Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 50 kuruş, motorine 1 lira 30 kuruş zam gelecek.

benzin.jpg

BENZİN, MOTORİN VE LPG'DE TEK FİYAT DÖNEMİ

Öte yandan milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni bir karara imza atıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 30 Nisan 2024’ten itibaren uygulanacak düzenlemenin detaylarını paylaştı.

zam-33323.webp

Buna göre, istasyonlarda ‘VMax’, ‘Power’ gibi isimlerden kaynaklanan farklılıklar kaldırılarak, benzin ve motorin sadece “Benzin”, “Motorin” ve “LPG” olarak satılabilecek. Böylece benzin, motorin ve LPG'de aynı fiyat uygulaması başlamış olacak. Bu da araç sahiplerinin farklı fiyatlarla karşılaşma durumunu ortadan kaldırmış olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum