BEM-BİR-SEN Engelli Komisyonu kuruldu

BEM-BİR-SEN Engelli Komisyonu kuruldu

Son yıllarda kamuda engelli memur istihdamı artmasıyla birlikte yerel yönetimlerde de belli bir sayıya ulaştı.

Yerel hizmet kolunda genel yetkili sendika olan BEM-BİR-SEN (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) engelli memur üyelerini göz önüne alarak genel ve şube yönetimlerinde engelli komisyonlarının kurulmasına hız verdi.

Bu nedenle Bem-Bir-Sen Konya Şube Yönetimi olarak Engelli Komisyonu kuruldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Sayın Mehmet Büyükaslan geçtiğimiz haftanın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olduğunu belirterek, “Engelliler Haftası, bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günleridir. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece bir gün ve haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır” ifadelerine yer verdi. Aynı zamanda Konya Şubesi olarak Engelli Komisyonu kurduklarına değinen Büyükaslan, komisyonumuzun Engelli bireylerin temel insan haklarından eşit vatandaşlar olarak yararlandığı, “merhametin değil adaletin” tesis edilerek engellerin aşıldığı, toplumsal dayanışma ve farkındalığımızın arttığı, farklılıklarımızla birlikte gelişip güçlendiğimiz günler için çalışacaklarını ifade etti.   

Bem-Bir-Sen Konya Şube Yönetimi tarafından Engelliler Komisyonu Başkanlığına getirilen Mustafa Bulut,  bu göreve getirilmesinden çok mutlu olduğunu ifade ederek, başta Şube Başkanımız Sayın Mehmet Büyükaslan ve şube yönetim kuruluna teşekkür ederek en  kısa zamanda komisyonun faaliyetlerine başlayacağını belirten Bulut;“Engelimizin karşımıza bir engel olarak çıkarılmadığı hak ve adaletin adil olarak uygulandığı bir çalışma yaşamı istiyoruz.”diyerek sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum