"Belki de Konya toplumsal bağışıklığı kazandı"

"Belki de Konya toplumsal bağışıklığı kazandı"

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “Hastanelerde bizi zora sokacak bir durum yok. Belki de Konya toplumsal bağışıklığı kazandı. Yine de tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi

Türkiye'nin korona virüs ile imtihanı devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır ülke olarak Covid-19 ile mücadele sürüyor. Son günlerde vaka sayısı yeniden tırmanışa geçti. Vaka sayısı 66 bine dayandı. Omicron varyantı ise hızla yayılıyor. Vatandaş, “Yeni bir kapanma olur mu?” sorusunu aklına getiriyor. Konya'da aşılama oranının düşük olmasına rağmen, vaka sayısının yükselmiyor olması da şehir adına işin en sevindirici kısmı oldu.

OMİCRON VARYANTI ÇOK HIZLI BULAŞIYOR

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, vaka sayısının hızla yükselmesini omicron varyantının bulaşıcılığının fazla olmasına bağladı. Omicron varyantının bu işi bitireceğini, bitirmese bile tünelden önceki son ışık olduğunu söyleyen Çetin, tedbirin elden bırakılmaması çağrısını da yaptı.

Çetin, “Omicron varyantı çok hızlı bulaşıyor ama çok şükür bulaştırdığı kadar da ölümcül değil” dedi.

HASTANELERDE BİZİ ZORA SOKACAK BİR DURUM YOK

Vakaların açıklanandan çok daha fazla olduğunu aktaran Çetin, daha sonra şunları dile getirdi: “Bazı hastalarımız test yaptırmaktan korkuyor. İşin en sevindirici kısmı, vaka sayısının yükselmesine karşın hastane ihtiyacının çok fazla olmaması. Şuan için Konya'daki hastanelerimizde bizi zora sokacak bir yoğunluk yok. İllere göre haftalık vaka sayısı açıklanıyor. Yüz binde vaka sayımız az. Bizim telefonlarımız da eskisi gibi çalmıyor. Sahadan aldığımız geri dönüşler olumsuz değil.”

adsiz-003.jpg

BİR KAPANMA BEKLEMİYORUZ

“Aşı oranımız düşük ama vaka sayımız az. Konya'da toplumsal bağışıklık sağlanmış da olabilir” Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu iş bitmedi. Yine de kurallara riayet etmek gerekir. Toplu mekanlarda uzun süre kalmamamız gerekir. Hatırlatma dozları muhakkak yapılmalı. Influenza gribal enfeksiyonu da var. Geçen yıl maske kullanımının yaygın olması, okulların kapalı olmasından ötürü ınfluenza gribal enfeksiyonu görülmüyordu. Bu yıl daha çok çocuklarda görülüyor. Vaka sayısı yükselse de bir kapanma beklemiyoruz. Vaka yüksek de olsa hastanede sağlık hizmeti alamayan vatandaşımız yok. Vatandaş kendi tedbirini kendisi alacak. Yeni kapanmaya tahammülümüz yok.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum