Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Belediye Aday Adayı Bir Hanımefendi

Belediye Aday Adayı Bir Hanımefendi

Telefondaki hanımefendi kendisinin Fatma Toru olduğunu ve Meram Belediye Başkanlığı için aday adayı olup basın toplantısı yapacağını belirtip toplantıya iştirakimi istemekteydi.

Tabii davete icabet edilmeliydi. Sabahın erken saatinde toplantı yerine gitmek için yarı eskimiş tabanvay ve yarı şehir otobüsü ile yola koyuldum.

Malumunuz giderken yıllar evvelini gelip geçirir bizim bellek. Bu yolda da öyle oldu.

***

Yaşantım olan otuzlu yılların ellinci yılına kadar belediye başkanları Ankara’da devlet tarafından kararlaştırılıp atanırdı.

Zamanın siyasi partisi bugün “Kadınların siyasi haklarını biz tanıdık” deseler de…

Bu tanıma sadece açık oylama ve kapalı tasnif seçimlerine iştirakle kalmıştı. Öğretmenlik dışında devlet memurluğu bile yok denecek kadar az idi.

Yani belediye başkanlığı falan hak getire idi.

***

Zaman nelere kadirdi.

Bu gün hanımefendilerimiz bütün partilerde aday adaylığı yarışına giriyor, milletvekili, belediye başkanı bile oluyordu.

Hanımefendilerin bu atılganlıkları ile “Bizde varız” demeye getirmelerini hayranlıkla karşılamamak mümkün değil. Pek çok siyaset yazar ve profesör bile olan yazar yazarsız kişiler başörtülüler için “Onlar cahildir” safsatasını kullansalar da.

Her ne kadar her parti yine de öncelikleri bay olanlara verse de…

Başarı sağlayacak nitelikte olduklarından eminim.

***

İşte yerel seçimlere yaklaşılırken yaşamında birçok makamlarda ilerlemiş Sayın Fatma Toru hanımefendi de bu adımı atmış olmakta.

***

Birçok makamlara dedim. Merakınızı gidermek için bir özet verivereyim.

Selçuk Üniversitesi’nden Harita ve Kadastro Mühendisliği diploması alan Sayın Toru sırası ile…

Konya Büyükşehir Harita ve Kadastro Mühendisliği’nde..

Meram Belediyesi’nde, Kontrol Mühendisi, Müdür Yardımcısı, Harita- Emlak ve Kamulaştırma Müdürü, Encümen Üyeliği, Kıymet Takdir Komisyonu ve Uzlaşma Komisyon Üyeliği, Yenice Mahallesi Konevi ve Çaybaşı Kentsel Dönüşüm Proje Sorumlusu, Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslı Gayrimenkul Değerlendirme Uzmanlığına ilaveten Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Harita Mühendisliği Anabilim Dalı’nda ki yüksek lisans tezi teslim aşamasında.

Kısaca kadınlar için Konya deyimi olan “on parmağında on marifeti var” kelamını hatırlatıyor bizlere

***

Sayın Toru toplantıdaki konuşmasına başlarken önemli bir noktaya bastı ve "Temel “Hedefimiz, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışlı olduğunu ve bu manada insan odaklı olacaklarını, “Meramın çöküntü yerleri şehre kazandırılacak” diyerek devam etti.

Konuşmasında şatafatlı yatırımlar ve dünya şehirciliği yerine hakikaten belediyecilik vasıfları içerisine girmesi dikkat çekiciydi.

***  

Yurt içi ve yurt dışında birçok şehrin belediyecilik alanındaki örnek çalışmalarını görme fırsatı olduğunu belirterek...
Meram'ın sorunlarını ve bölgeyi hem teknik hem de sosyal açıdan bildiğini belirtti. 

2023'te Meram'ı Konya'nın incisi haline getirecek projeleri olduğunu, bu projeleri hayata geçirmek için başkan adaylığı yarışına girdiğini dile getirdi.

***

Meram'ın ekonomik kalkınmasını sağlayacak dinamikleri hayata geçirmek için, şehrin merkezindeki çöküntü alanların tekrar şehre kazandırılmasına yönelik projelerin mevcut olduğunu belirterek,  "Belediyecilik anlayışımın temelinde, Mevlana diyarı Konyamızın kültürel birikimi yatmaktadır. Allah bu makamı bize nasip ederse, 18 yıllık tecrübelerim ışığında, Meram sahip olduğu değerlerle marka olma yolunda hızla ilerleyecektir. Meram'ın gelişiminde rol oynayacak büyük projelere halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve üniversitelerin katılımı sağlanacaktır" dedi.

***

Kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda, ilkesel olarak konutların değil projelerin sosyal olacağını aktararak…

Projelerde Avrupa örneklerinde olduğu gibi istihdama yönelik çalışmaları da birlikte yürütmeyi hedeflediğini dile getirdi. Meram'da yaşayan biri olarak, bölgeyi ve belediyenin kurumsal işleyişini bildiğini anlatan Toru, şunları kaydetti: "İlçenin zaman kaybetme lüksü olmadığını ifade etmek istiyorum. Bu ilçeyi tanıyan, belediyeyi bilen, kaynakları etkin ve verimli kullanan, Meramlıların derdini anlayan başkana ve yönetime ihtiyaç vardır.

Halkımızın mutluluğu için çalışacağız. Şeffaf ve adil olacağız. Başkan aday adaylığına başvuru süresi içinde, özellikle bayanlardan ve halkımızdan çok büyük destek gördüm. Herkese çok teşekkür ediyorum." 

***

Sayın Fatma Toru Hanımefendi hakikaten belediyecilik noktalarına özenle basmış oldu.

Ne yazık ki, işi daha iyi yapacak adaylar yerine.

Partilerinin değer verdiği kimselere meyledildiği yıllardır görülmüş olmakta.

İnşallah bu sefer siyasi parti üst seviyeleri şahıslara kilitlenmeyip daha iyi başarı sağlayacak kişilere meyletmeleri ile olacaktır.

Sayın Fatma Tolu Hanımefendi de bu minvalde başarı sağlayarak adaylık hatta başkanlık kazanır inşallah.

***

Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR