Bektaş: Sağlık çalışanları itibarsızlaştırıldı

Bektaş: Sağlık çalışanları itibarsızlaştırıldı

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, AK Parti iktidarı, başarısız sağlık politikalarıyla başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık emekçilerini itibarsızlaştıran bir noktaya getirmiştir” diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, 14 Mart Tıp Bayramı Nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, “Sağlık reformu açıklamalarıyla yolan çıkan AK Parti iktidarı, başarısız sağlık politikalarıyla başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık emekçilerini itibarsızlaştıran bir noktaya getirmiştir” diye konuştu.

Barış Bektaş iktidarın sağlık çalışanlarının sorunlarını görmezden geldiğini belirterek, “Sağlık; temel, insani ve anayasal bir haktır. Bu hakkı sağlayan sağlık çalışanları da doktoru, hemşiresi ve personeliyle bir bütündür. Ancak sağlık reformu açıklamalarıyla yolan çıkan AK Parti iktidarı, başarısız sağlık politikalarıyla başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık emekçilerini itibarsızlaştıran bir noktaya getirmiştir. Bu itibarsızlaştırmanın bir sonucu olarak kabul edilmemesinin mümkün olmadığı sağlık emekçilerine yönelik şiddetin her geçen gün artmasına, sağlık emekçilerinin de mesleklerinden uzaklaşmaya başlamasına neden olmuştur. Öyle ki; tüm bu sorunları görmezden gelen AK Parti iktidarının temsilcisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sağlık emekçileri için “giderlerse gitsinler” sözleriyle iktidarın sağlık reformu iddiasının bir kandırmacadan ibaret olduğunu göstermiştir” dedi.

Bektaş, şu görüşleri dile getirdi: “Yumak yumak büyüyen ve çözülmesi adına adım atılmayan bu sorunlar neticesinde başta doktorlar olmak üzere sağlık emekçileri, mutsuzluğa ve umutsuzluğa mahkum edilmiştir. İktidar partisinin artık, muhalefet partileri, meslek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, sağlık emekçilerinin itibarına tekrar kavuşturulması, mali anlamda meslek onuruna yaraşır bir istihdamın sağlanması ve sağlıkta şiddete yönelik önleyici politikalar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum