Bayramda hastalığa davetiye çıkarmayın!

Bayramda hastalığa davetiye çıkarmayın!

Son birkaç bayramı kısıtlamaların gölgesinde geçiren vatandaş, bu bayramda kısıtlamaya tabi tutulmayacak. Bayram ziyaretleri yapılıp, sofralar kurulacak. Hastalığa davetiye çıkarmamak adına 3 altın kuralın ihmal edilmemesi gerekiyor.

Kurban Bayramına 1 hafta kaldı. Hazırlıkların büyük kısmı tamamlandı. Son birkaç bayramı korona virüs kısıtlamaları gölgesinde geçiren, bayram ziyaretlerine gidemeyen, bayramı eski bayramlar gibi yaşayamayan vatandaşlar, bu bayramı daha rahat geçirecek. Kurban Bayramında kısıtlama olmayacak. Aşılamanın artmasıyla birlikte vatandaş bu bayramda daha da rahat edecek. Uzmanlar, ne olursa olsun tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği konusunda bayram öncesi yine vatandaşa uyarılarda bulundu.

İMKÂN VARSA AÇIK HAVADA BAYRAMLAŞILMALI

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, bu bayramda bazı şeylerin serbest olduğunu hatırlattı. Bayramlaşmada sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Çetin, şunları söyledi: “Risk var. Henüz bir şey bitmiş değil. Delta varyantı, daha çabuk bulaşıyor. Normalleştik ifadesi, yanlış anlaşılmamalı. Tedbir elden bırakılmamalı. İkinci doz aşı uygulaması 17 milyon. Toplumsal bağışıklığın sağlanması adına 17 milyon çok yetersiz. Bu bayramda büyükler ziyaret edilecek, edilsin de. Son bayramlar, kısıtlamaların gölgesinde geçti. Bayramda dikkatli olunmalı. Kapalı ortamlarda uzun süre bir arada bulunulmamalı. Evi havalandırmak gerekir. İmkân varsa açık havada bayramlaşılmalı.”

adsiz-002.jpgKonya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin

YENİ BİR MUTANT GÖRÜLÜRSE VAY HALİMİZE!

Anıt Hastanesi Acil Servis Doktoru Murat Gedik, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu. 3-4 aydır kurallara riayet edilme konusunda gevşeklik gösterildiğini aktaran Gedik, “Tedbiri elden bırakmayın” çağrısında bulundu. Koronanın bulaşma hızının kış aylarındaki gibi olmadığını belirten Gedik, bu dönemin rahat geçirildiğini kaydetti. Testi pozitif çıkan vatandaşların bile süreci ağır geçirmediğini dile getiren Gedik, “Aşılamanın faydası görülüyor. Herkes aşılanana kadar, kurallara uymak zorundayız. Maske ve mesafe süreci bir buçuk iki yıl daha devam etmeli. İnsanlar doya doya bayramı yaşamayı özledi. Son bayramlarımız hep kısıtlamanın gölgesinde geçti. Bu bayram, daha rahat olacağız ama tedbirlerin de elden bırakılmaması gerekiyor. Bayramlaşmada gönül selamı verilmeli. Bayram sofralarında, ziyaretlerinde mesafeye dikkat edilmeli. Tekrar ediyorum, bugün süreci rahat geçiriyoruz. Yeni bir mutant virüs görülürse vay halimize. Yeni bir aşı bulana kadar çok sıkıntı çekeriz” şeklinde konuştu.

4-3-dr-murat-gedik.jpgAnıt Hastanesi Acil Servis Doktoru Murat Gedik

TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL, RİSK BÜYÜK

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay ise bayramların kaynaşma dönemi olduğunu belirtti. İnsanların uzun bir dönemdir kaynaşmaya hasret kaldığının altını çizen Uzunay, Türkiye'de aşılama oranının istenilen seviyede olmadığını ifade etti. “Delta varyantı çıktı” diyen Uzunay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Maske, mesafeye ve hijyene dikkat edilmeli. Kalabalıkla bir araya gelinmemesi gerekir. Biraz daha sabırlı olmak lazım. Normalleşmenin sonucu ağır olmasın. Kapalı ortamda çok bulunulmamalı. İmkân varsa, açık havada bir araya gelinmeli ve ziyaretler açık havada yapılmalı. Bayramlaşmada bir kişide virüs olsa, Allah korusun yüzlerce kişiye bulaştırılabilir. Tehlike henüz geçmiş değil. Risk büyük.”

EMRE ÖZGÜL

4-4-dr-ahmet-uzunay.jpgSağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.