Bayrak, yeni Yörük Beyi’nde

Bayrak, yeni Yörük Beyi’nde

Çumra Lille Yörükleri Derneği’nin yeni Yörük Beyi Osman Can oldu. Yörük Beyi Osman Can, “Bu bir bayrak yarışı. Şimdi vazife bende. Götürebildiğim yere kadar bayrağı taşıyacağım” dedi

Geçtiğimiz günlerde Çumra Lille Yörük Şöleni gerçekleştirildi. Şölende mevcut Yörük Beyi Ahmet Çoban, görevi halefi Osman Can’a bıraktı. Osman Can’a ayaküstü de olsa duygu ve düşüncelerini sorduk. Can, heyecanlı olduğunu belirterek, “Yıllardır dernek içerisinde hizmetlerim oldu. Sonunda hizmetlerimin karşılığını Yörük Beyi seçilerek aldım” dedi. Yaptığı hizmetlerin neler olduğunu da sıralayan Can, “Bu tür Yörük Şenlikleri’nde çadırların kurulmasına yardımcı olurum. Yörük kardeşlerimin biraraya getirilmesinde aracı vazifesi görürüm. Yörük kültürünün yaşatılması için projeler üretiriz” diye konuştu. Beylik olduktan sonra birtakım sorumluluklar üstlenildiğini ifade eden Yörük Beyi Osman Can, bir sonraki Yörük Şölenleri’ni nasıl daha iyi organize etmenin hesabını yaptıklarını dile getirdi.
Yörük Beyi Osman Can, şöyle konuştu: “Geleneğimizin yaşatılmasında en büyük görev dernekçilik işine düşüyor. Derneğin faaliyetleri olmasa kültürümüz çoktan yok olurdu. Bu noktada derneğin önemi bir kat daha artıyor. Beylik gönül işidir. Yaptığı işten mutluluk duymayan, beyliği idame ettiremez. İnşallah bana verilen görevi layıkıyla yerine getireceğim.”
GAYEMİZ  PARTİLER ÜSTÜ
Yörüklerin siyasi gayelerinin partiler üstü olduğunu söyleyen Osman Can, Türk adlı ulu çınarın gölgesinde bir arada toplandıklarını anlattı. Derneklerine ismi konulan Lille’nin Yörükler açısından önemine de değinen Can, şunları söyledi: “Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan bir yolculuğun menzil noktası. Lille, konar göçer Türk’ün Çumra’daki bir sembolü. Lille, yaşadığımız bugün için bir Yörük Obası.” Yörük Şölenleri’nin bu yıl 14.’sünü düzenlediklerini aktaran Yörük Beyi,  bu yılki katılımın geçen seneye nazaran yoğun olduğunu dile getirdi. 

MUSTAFA GÜZEY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.