Baybatur’dan 19 Mayıs Kutlaması

Baybatur’dan 19 Mayıs Kutlaması

TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal meşalesini yakmak üzere Anadolu’ya ayak bastığı 1...

TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal meşalesini yakmak üzere Anadolu’ya ayak bastığı 19 Mayıs 1919’un yıldönümünde bir kutlama mesajı yayımladı.

19 Mayıs’ın sadece Türk Milleti’nin değil, bütün esir ulusların bağımsızlık uğrunda verdikleri mücadelelere örnek olmuş, tarihi bir iradenin ve başarının yıldönümü olduğunu vurgulayan Baybatur, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşı’nın işaret fişeği ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımı olarak nitelendirebileceğimiz 19 Mayıs, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un sözleriyle izmihlalden istiklale dönüşümüzün sembolüdür. 19 Mayıs’ta tutuşturulan meşalenin ışığında, savaş meydanları ve müzakere masalarında zorlu mücadeleler verilmiş ve ardından, bağımsızlık ve ulusal egemenliğe dayalı, evrensel değerleri içselleştirmiş bir ülke ve devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu önemli günün Türk gençliğine armağan edilmiş olması, Atatürk’ün milletimizin geleceğini emanet ettiği gençliğimize duyduğu inanç ve güvenin en güzel göstergesidir. Sevgili genç kardeşlerim; daha demokratik, daha güçlü bir Türkiye çabamızda siz, milletimizin yegane güvencesisiniz. Bu nedenle, dünya dengelerinin hızla değiştiği günümüzde, bilimde, sporda, sanatta ve hayatın her alanında sağlam bir gelecek vizyonuyla yolunuza devam etmeniz, doğru hedefler saptamanız her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır. Tarih boyunca bağımsız yaşamış milletimizin, ilelebet bağımsız yaşayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği, milli mücadelemizin başlangıcını temsil eden 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. yıldönümünde, bize modern ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.