Başkent Ankara'da Konya'yı yaşıyorlar

Başkent Ankara'da Konya'yı yaşıyorlar

Konyalı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Karayolları Genel Müdürlüğü Müfettişi Mehmet Tutaş, “Ankara'da Konya Sevdalıları grubumuz var. Bir araya geliriz. Sohbet ederiz. Ankara'da da Konya kültürünü yaşamanın ve yaşatmanın mücadelesini veririz” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. Konya'nın  kendisi için çok özel bir şehir olduğunu söyleyen Konyalı bürokrat Mehmet Tutaş, ayda bir Konya'ya geldiğini, gittiği her yerde de Konya sevgisi ve kültürünü anlattığını kaydetti.

KONYA BİZE HEP İMKÂN SAĞLAYAN BİR ŞEHİR OLDU

1982 yılında üniversite okumak için ilk kez Konya'dan ayrılıp, İstanbul'a gittiğini söyleyen Konyalı bürokrat Mehmet Tutaş, Konya'nın en çok bamya çorbasını sevdiğini ifade etti. Ailesinin Konya'da olduğunu, kısa süre önce annesini kaybettiğini dile getiren Tutaş, ayda bir Konya'ya geldiğini de belirtti. Konya'nın evladı olmaktan gurur duyduğunun altını çizen Tutaş, “Konya, her alanda bize çok imkân sağlayan şehir oldu. Bugün belli bir noktaya geldiysek, bunda şehrimizin imkânlarının çokluğu yadsınamaz” dedi.

ANKARA'DA KONYA KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ

Konya kültürünü Ankara'da da yaşattıklarını dile getiren Tutaş, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ankara'da Konya Sevdalıları grubumuz var. Bir araya geliriz. Sohbet ederiz. Ankara'da da Konya kültürünü yaşamanın ve yaşatmanın mücadelesini veririzSürekli hemşehrilerimizle diyalog halindeyiz. Gittiğimiz her yerde her şartta ve koşulda da Konya kültürünü anlatıyoruz. Zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olduğumuzun bilinciyle Konya'yı anlatıyoruz. Gerçekten Konya, yani ata yurdumuz bizim için çok özel ve kıymetli bir şehir.”

thumbnail-photo-2022-03-30-17-03-52.jpg

MEHMET TUTAŞ KİMDİR?

20 Nisan 1964 tarihinde Konya, Bozkır'da doğan Mehmet TUTAŞ, 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden İnşaat Mühendisi, 1991 tarihinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 8 Eylül 1986 tarihinde Yol Etüt ve Proje Şubesi Müdürlüğünde Proje Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1 Aralık 1991 - 30 Kasım 1992 tarihleri arasında askerlik görevini yedek subay olarak yerine getiren TUTAŞ, 15 Kasım 1993 - 13 Şubat 1997 tarihleri arasında ücretsiz izinli olarak İngiltere'de bulundu. 9 Mayıs 1997 tarihinde Yol Etüt ve Proje Şube Müdürlüğünde Proje Şefliğine atandı. 11 Kasım 2002 tarihinde ÇED Şube Müdürü olarak görevlendirilen TUTAŞ, 4 Nisan 2003 tarihinde, Yol Etüt Proje Şube Müdürlüğündeki Proje Şefliği görevine geri döndü.

30 Kasım 2004 – 21 Ocak 2008 tarihleri arasında Yol Etüt ve Proje Şubesi Müdür Yardımcılığı görevini yürüten TUTAŞ, 21 Ocak 2008 – 16 Şubat 2011 tarihleri arasında Yol Etüt ve Proje Şubesi Müdürlüğü görevini vekaleten yürüttü. 16 Şubat 2011 tarihinde vekaleten atandığı Karayolları 4.Bölge Müdür Yardımcılığı görevine 16 Ağustos 2012 tarihinde asaleten atandı. 22 Aralık 2014 tarihinde ise Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt, Proje ve Çevre Dairesi Başkanı olarak atanan TUTAŞ, 7 Kasım 2016 tarihinde Karayolları Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Tutaş, daha sonra, Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndaki görevine (müfettiş) geri döndü.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.