Başkan Tutal’dan öğrenciler kitap

Başkan Tutal’dan öğrenciler kitap

Koronavirüs ile mücadele kapsamında “Evde kal” çağrısına uyan ilkokul öğrencileri, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın sürpriziyle mutlu oldu.

 

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  sokağa çıkma yasağı bulunan Seydişehir'de ikamet eden ilkokul öğrencilerine kitap hediye edeceğini duyurmuştu. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapılan başvuruların ve 4 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesi ile ilkokul öğrencilerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında evlerinde kaldıkları için kitaplarını teslim etti. 

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamayan öğrencilerin Seydişehir Belediyesi WEB sitesine başvuruda bulunması isteyen Başkan Tutal, 4 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle kitapların dağıtıma başladı. Başkan Tutal, 18 -21 Nisan tarihleri arasında Seydişehir Belediyesi Web sitesinden müracatları alınan ilkokul 1-2-3-4 sınıf olmak üzere toplam 600 öğrenciye kitaplarını sosyal mesafe kuralına uyarak evlerinde takdim etti, çocuklarla sohbet etti. Başkan Tutal, “Kitap başvuruları alınan öğrencilerimize 23 Nisan Perşembe günü dağıtacaktık. Fakat yayınlanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Ben yaşanan gecikmeden dolayı bizleri sabırla bekleyen çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum " dedi. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde kalan çocukların hayatlarını renklendirmek adına böyle bir çalışma başlattıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;  “Korona virüs nedeniyle dünya genelinde yaşanan zorlu bir süreç var. Biz bu süreci hem ülkemizde hem de ilçemizde en hafif ve en verimli nasıl geçirebileceğimizin çözümlerini bulmaya çalışıyoruz.  Çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda bizde evde kal çağrısına uyan öğrencilerimizin yanında olabilmek bir nebze mutlu edilmek için böyle bir çalışma yaptık. Çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi görmek dünyalara bedel. Onları mutlu etmek için bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Bizim çocuklarımızdan isteğimiz biraz daha sabredip evde kalmaları. İnşallah az bir zaman sonra kademeli olarak evlerimizden çıkacağız. Gelişmeler o yönde. Şükürler olsun ki ilçemize şu ana kadar bir vakaya rastlanmadı, ben evde kalarak kurallara uyan hemşehrilerime ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ABDULLAH LEBLEBİCİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.