Başkan Görmez’den 19 Mayıs Mesajı

Başkan Görmez’den 19 Mayıs Mesajı

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda ”O gün yakılan kurtuluş meşalesiyle ülkemizi geleceğe taşıyacak olan gençl...

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda ”O gün yakılan kurtuluş meşalesiyle ülkemizi geleceğe taşıyacak olan gençler şimdi daha duyarlı, daha kararlı olmalıdır” dedi.

19 Mayıs 1919 Türk milletinin emperyalizme başkaldırışının dönüm noktası olduğunu vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

Başkan Görmez mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1915’te Çanakkale’de Emperyalist güçlere boyun eğmeye niyetli olmadığını bütün dünyaya ilan eden Türk milleti ,19 Mayıs 1919’da bu konudaki ciddiyetini bir kere daha vurgulamıştır. 97 yıl önce, Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi dalga dalga bütün yurda yayılmış ve neticede Anadolu toprakları üstündeki emperyalist işgal gölgesi kalkmıştır. Anadolu’da başlayan bağımsızlık mücadelesi ile işgalci emperyalist güçlerin mağlup edilmesi coğrafyamızdaki diğer mazlum milletlere de ilham vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs Bayramı’nı gençliğe armağan etmesi Türk milletinin gençliğe verdiği öneme güzel bir örnektir. Çünkü gençlik yarın demektir, gelecek demektir, umut demektir. Bu vesileyle yarınlarımızın teminatı ve ulusal bağımsızlığımızın sigortası olan gençlerimizi ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya niyetli şer odaklarına karşı uyanık olmaya davet ediyorum.Bu duygularla, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazi ve şehitlerimizi minnetle yad ediyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.