Başkan Ergün: “zor Günleri Birlik Ve Beraberlikle Aşacağız”

Başkan Ergün: “zor Günleri Birlik Ve Beraberlikle Aşacağız”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkemizin içinde bulunduğu zor dönemden Atatürk’ün gösterdiği yol ve...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkemizin içinde bulunduğu zor dönemden Atatürk’ün gösterdiği yol ve vatan aşkıyla dolu Türk gençliğinin damarlarındaki asil kanla mümkün olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Milletimiz, cumhuriyetine ve bağımsızlığına sahip çıkarak, birlik ve beraberliğini perçinleyerek bu zor dönemleri atlatacaktır” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 135 ve milletimiz adına tarihi bir karar olan Samsun’a çıkışının 97. yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919, aziz vatanımızın işgal ve istilaya uğradığı bir dönemde milliyetçi kahramanların her türlü imkansızlık içinde, sadece büyük Türk milletinin asaletinden doğan manevi kudretine inanarak mücadeleyi başlattıkları günün adıdır. Bu tarih, Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıç; fikir ve karar sahibi Atatürk’ün milli mücadele hedefine giden yoldaki ilk adım, Türk milletinin geleceğine, çağın akışına yön ve şekil veren tarihi bir dönüm noktasıdır. Umutların tükenip teslimiyet ve aczin kural haline geldiği bir zamanda; Türk milletinin birlik ve dayanışma ruhu milliyetçi şuurlarda harekete geçerek bağımsızlık meşalesini yakmış; işgal ve esaret kesin bir şekilde reddedilmiştir. Samsun’dan başlayan bu şuur ve heyecan Türk milletinin var olma ve yok olma mücadelesinin bir dönüm ve kırılma noktası olması bakımından her zaman hatırlanması, anlaşılması ve yaşatılması gereken büyük bir tarihi olaydır. Bu kapsamda millî hâkimiyete dayanan, kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak” üzere yola çıkan kahramanlar 97 yıl önce milletimize biçilmiş esaret kefenini yırtacak kararlılığı ve cesareti göstermişlerdir” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMİNATI TÜRK GENÇLİĞİDİR”

Ülke olarak iç ve dış bölücü odakların saldırıları ve bu saldırılar sonucu yaşanan şehit acıları nedeniyle zor bir dönemden geçtiklerini dile getiren Başkan Ergün, “Samsun’a çıkıldığı tarihteki tehditlerin benzerlerine maruz kaldığımız bugün de, her türlü yıkıcı ve bölücü emellerin karşısındaki en önemli güvencimiz; Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız geleceğinin teminatı Türk gençliğidir. Bugünümüzü gelecekle birleştirecek; birlik, beraberlik ve devamlılığımızın güvencesi şüphesiz gençler olacaktır. Lider Türkiye’ye ulaşmak için yüreğimizdeki vatan ve millet sevgisi; bağımsızlık ve özgürlük duygusu, çalışma ve başarma azmi milletimizin dünya durdukça var olacağının en büyük ispatıdır. Milletimiz, cumhuriyetine ve bağımsızlığına sahip çıkarak, birlik ve beraberliğini perçinleyerek bu zor dönemleri atlatacaktır. 19 Mayıs’ın 1919’un bu çok özel yıldönümünde, aziz milletimizin ve değerli gençlerimizin bayramını içtenlikle kutluyorum. Samsun’dan başlattıkları kurtuluş mücadelesiyle, bizlere kutsal bir vatan emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve milli kahramanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.