Başkan Erdem Çumra’yı anlattı

Başkan Erdem Çumra’yı anlattı

Göreve geldiği günden bu yana başarılı hizmetleri ile Çumra halkının takdirini kazana Belediye Başkanı Yusuf Erdem, “Biz sadece üzerimize düşen görevi yerine getirdik” dedi

Erdem, yaptığımız söyleşi ile göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdikleri hizmetleri ve hedeflerini anlatırken büyük arzusunun Çumra’nın orta vadeli gelişimini sağlamak için bölge hastanesi, fakülte, hızlı trenin ilçede istasyon kurması, bölge havaalanı gibi projelerin hayata geçmesi olduğunu söyledi. İşte Yusuf Erdem’in Çumra’ya kazandırdığı hizmetler ve ileriki günlerde ki hedefleri;


YEŞİL DOKUYA ÖNEM VERDİK
Baraj Mahallesi DSİ yanındaki alanı park yapmak için kolları sıvadık. Mülkiyeti belediyemize ait 14 bin metrekare alanda çalışmalara başladık. Bu yaz vatandaşların hizmetine girecek olan yeni parkta vatandaşlar için piknik ve dinlenme alanları, çocuk oyun parkları, egzersize dayalı spor yapmak isteyen vatandaşlarımız için fitness spor aletleri, yürüyüş ve koşu bantları, kamelyalar ve belediyenin kendi imalatı banklar ile vatandaşa hizmet verecek büfe ve işletmeler yer alacak. Yapılacak olan yeni park tüm Çumralıları memnun etmekle birlikte, yakınlığı sebebiyle en çok ta Baraj, İzzetbey ve Çaybaşı Mahallesi sakinlerini mutlu edecek.
SIRÇALIDA HEDEF 250 BİN METRE
Osman Gazi, Orhan Gazi, Çarşamba Kanalı Kenarı gibi yeni alanlar tanzim etmemizin ardından Devlet Bahçeli Kültür Parkında bakım ve iyileştirmeler ile Sırçalı Mesire alanında birçok yeni düzenlemeler yaptık. Özellikle Sırçalı Mesire alanında ağaçlandırma, otopark, spor alanları, peyzaj ve yeni düzenlemeler ile Sırçalının sadece çehresini değiştirmekle kalmadık aynı zamanda vatandaşların piknik ve dinlenme için kullandığı alanı 9 bin metrekareden 130 bin metrekareye çıkardık. Burası için hedefimiz 250 bin metrekare.
Sırçalıdaki boş ve ağaçsız alana 600 adet ağaç fidesi diktik. Önümüzdeki yıllarda dikilmek üzere 8 bin adet ağaç fidesi de, yetiştirilmek üzere Belediye Fidanlığına yerleştirilerek bakımlarına başlandı. Ayrıca bu kapsamda, 2,5 metrelik 350 adet yetişmiş ağaç fidanını da Sırçalının muhtelif yerlerinde toprakla buluşturduk.
Sırçalı Mesire alanında yaptıkları ağaçlandırma çalışmalarından ayrı, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları da yaptık. Bu kapsamdaki peyzaj çalışmalarımız dahilinde Sırçalıya 2 binin üzerinde gül ve mevsimlik çiçek diktik. Yapmış olduğumuz bu çalışma ile Sırçalı, ayrı bir görsel güzellik kazandı.
İnsanı ve doğayı seven, çevreye özen gösteren bir anlayış ile yeni yeşil alanlar tanzim ederken gerekli bitkisel materyali yetiştirmek, üretime yönelik faaliyetlerde de bulunduk. Cadde ve sokaklarımız, parklarımız, şehir mezarlığımız, okullarımız, kurumlarımız başta olmak üzere ihtiyaç görülen her yerde vatandaşlarımızın insan sağlığına uygun, yemyeşil, tertemiz ve modern bir kentte yaşaması için bu çalışmalarımız hassasiyetle sürdürdük.
ŞEHİTLER VE BAŞKANLARIN İSMİ YAŞAYACAK
Çumra’da şimdiye kadar görev yapan tüm belediye başkanlarımızın isimlerini Sırçalıda yaptığımı 8 ayrı kamelyaya verdik. Başkanlar Köşkü dediğimiz bu yerlere başkanlarımızın resimleri, görev yaptıkları süreler ve kendileri hakkında küçük bilgiler yer alıyor.  Bu şekilde eski belediye başkanlarımızı da unutmamış ve üzerimize düşen vefa borcunu yerine getirmiş oldu. Bunun yanı sıra sadece Çumra merkezde değil Çumra’nın değişik köylerinde yaşayan ve terör şehidi olan 16 gencimizin isimlerinin ve resimlerinin yer aldığı mermer kitabeler ve çamlar ile onlara ayrı bir yer verdik ve Şehitler tepesi olarak isimlendirdik.
ÇUMRAYI BU KIŞ DOĞALGAZ ISITICAK
Doğal Gazın ilçemize gelmesi ile abonelik işlemleri başladı. Vatandaşlar doğal gaz abonelik işlemlerini, Çumra Belediyesi Emlak ve Gelir Şefliğinde ilgili firmaya tahsis edilen bölümdeki yetkililere yaptırabilecek. Vatandaşlarımız, İç Tesisat işlemleri, Doğal Gazı verimli kullanım, acil durumlar ve merak ettikleri diğer hususlar için Emlak ve Gelir Şefliğindeki ilgili firma yetkililerinden ve 0332 444 1 187 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alabilirler. Ayrıca vatandaşlar için hazırlanan açıklamalı broşürlerden de yararlanabilirler.
PARKE ÇALIŞMALARI ÇEHREYİ DEĞİŞTİRDİ
Cadde ve sokaklarda devam eden yol yapım ve kaldırım çalışmaları kapsamında sürdürülen kilitli taş döşeme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mezarlık, Yüksekokul, Otogar, Kenan Evren Caddesi, Meydan Mahallesi Selçukbey Sokakta kilitli taş döşeme ve kaldırım çalışmaları yapıldı. Kendimizin kurduğu  kilitli taş üretim tesisinde, kendi personelimiz ve özkaynaklarımız ile kilitli taş üretimini üç katına çıkarmayı hedefliyoruz.  Gelişigüzel ve günübirlik düşüncelerle değil, belirli bir çalışma planı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Geldiğimiz günden bu yana kurumsal yapıya uygun çalışmanın gereklerini yerine getirmeye çalıştık. Merkez Mahalle Muhtarlarımız ve Mahalle Meclislerimiz ile birlikte istişarelerimiz sonucu, yaptığımız çalışmaları ve önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmaları rapor ve program halinde, halkımızın bilgisine sunduk. Daha önce halkımızla paylaştığımız bu yıl ki çalışma programı çerçevesindeki çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. İnşallah bu plan ve program dâhilinde yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar ile Çumra’mızı sosyal, modern ve yaşanabilir kent haline getireceğiz.
MUHTARLAR İLE İSTİŞERE YAPIYORUZ
Çumra Belediyesi olarak muhtarlarımızın görüşlerine her zaman önem verdik. Merkez Mahalle Muhtarlarının mahallelerindeki sıkıntı ve problemleri not aldık. Çumra’nın gelişmesine ve kalkınmasına bulunacağı katkılar üzerinde karar aldık. Muhtarlarımızla istişare etmek için düzenlediğimiz bu toplantıların amacı En iyi hizmeti, zamanında vatandaşa götürebilmek olmuştur. Çumra’ya hizmet sevgisi etrafında toplanmış herkesin Çumra’mız ve bölgemiz insanının hak ve menfaatlerini koruma doğrultusunda hareket ettik. Mahalle muhtarlarından mahallelerine ait acil ihtiyaçlardan öncelikli olan ilk beşini belirlemelerini istedik. 2010 yılı İş Programı içerisinde bu istekleri değerlendirdik. 2009 yılında, kıt imkanlarla her mahalleye ayrı ayrı hizmet götürdük. Bir mahalleye yol çalışması yaparken öbürüne park, diğerine kanalizasyon gibi farklı çalışmalar yaptık. Belediye olarak arıtma suyu çeşmelerindeki haftalık ve yıllık bakımlarını düzenli olarak yaptık. Suyu vatandaşa sağlıklı ve hijyenik şartlarda ulaştırabilmenin bütün maliyetini üstlendik.
OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETTİK
Çumra’da ilçe merkezinde yaşanan trafikte sıkışıklığı ve otopark ihtiyacına, belediye yanında su deposu altındaki alanın otopark olarak düzenlenmesi ile ilk çalışmayı başlattık. Çumra da yapılan ilk otoparkın hizmete girmesiyle merkez içerisinde trafik akışı büyük oranda rahatladı. Yapılan otoparkın yetersiz olduğunu biliyoruz bunun için Çumra’ya farklı bölgelerde otopark kazandırmak için araştırma ve planlamalarımız sürüyor.110 araç kapasiteli otopark 1TL’lik cüzi bir ücret ile hizmete açıldı. Vatandaşlarımızdan hem araçlarının güvenliği hem de yaşanan trafik sıkışıklığının giderilmesinde daha dikkatli olunmasını bekliyoruz. Şehircilik, sağlık, eğitim, kültür ve sosyal yaşamda hemşerilerimizle birlikte istişare ve bilgi   paylaşımı yaparak Çumra’mızı daha modern hak ettiği standartlarda yaşanabilir bir kent haline getireceğiz.
EV ZİYARETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ
Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlarla birlikte ev ziyaretleri, hasta ve taziye ziyaretlerine ara vermeden devam ediyoruz. Belediyenin yoğun işlerinden fırsat buldukça ev ziyaretlerini sürdüreceğiz. Vatandaşların her türlü sıkıntı ve derdine ortak olmaya ve sıkıntılarını gidermeye söz verdik sözümüzü tutacağız.
OTOMATİK ÖDEME SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ
Çumra Belediyesi ve Ziraat Bankası arasında yaptığımız anlaşma ile Ziraat Bankası da Su tahsilâtında otomatik ödeme talimatlarını kabul etti. Daha önce Halk Bankası Çumra Şubesi ile imzalanan protokol sayesinde vatandaşa büyük bir kolaylık sağlayan Çumra Belediyesi, şimdi de Ziraat Bankası Çumra Şubesi ile protokol imzalayarak yeni uygulamalarının kullanım alanını genişletti.
SIRÇALI DA YETİŞKİNLERE KIR KAHVESİ
Çumra Belediyesi, Sırçalıda yaptığı kilitli taş döşeme, ağaçlandırma, peyzaj düzenleme ve aydınlatma çalışmalarının yanı sıra yetişkinler için Kır Kahvesi yaptık. Sırçalı Mesire Alanı, tüm vatandaşlarımızın, aile ve misafirleriyle rahatça gelebileceği, dinlenip, eğlenebileceği bir yer haline getirilmiştir. Yaz aylarında vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Sırçalıda çocuklar için oyun parkında düzenlemeler, gençler için mini futbol ve voleybol sahalarından sonra yetişkinler için de Kır Kahvesi yaparak halkımızın hizmetine sunduk.
ÇARŞAMBA ÇAYINDA ÇOCUKLAR ÖLMESİN
Çarşamba çayı hemen her yıl 3–5 tane çocuğumuzu hayatına mal oluyordu. Küçükken yanımda bir arkadaşım bu çayda bir arkadaşım boğulmuştu. O zamandan beri burası için içimde bir ukde vardı. En çok ölümlerin olduğu yaklaşık 1 kilometrelik alanı tel örgü ile kapattık. Bu bölge sinekten geçilmezdi temizliğini yaptık ve neredeyse piknik yapılacak hale getirdi. Çocukların canlarının yanmasına hiçbir zaman tahammül edemedim. Bu yüzden çocuklara yönelik hizmetlere öncelik verdik. Hatta çocuklar için yaptığımız parkların isimlerini bile çocuklar kendileri belirledi.
İLÇE MEZARLIKLARI YENİDEN DÜZENLENDİ
Mezarlıklar daha önce içerisinden geçilmeyecek şekilde idi. Şimdi hem mezarlıkların içerisini yeniden düzenledik, hem vatandaşlar için üzeri kapalı taziye yerleri yaptık. Bunun yanı sıra mezarlık içerisine yeşil alan çalışmalarını artırdık. Özellikle kışın ve yağmurlu günlerde mezar kazmanın zorluklarını bildiğimiz için hazır mezar kazdık. Üzerleri demir kapaklar ile örtülü. Sapma taşı hazır. Sadece demir kapak oradan alınıyor ve cenaze defnediliyor. Tüm bu çalışmaları yaparken konunu alimlerinden görüş aldık. Onların önerilerine kulak verdik.
KONUT YAPIMINA HER ZAMAN DESTEK OLDUK
İlçe merkezinin ışıklandırılmasının, çevre güzelliğinin oluşturulmasının yanı sıra ilçe merkezinde ki konut ihtiyacını da göz önüne alarak konut yapımına öncülük ettik. Belediye olarak 52 dairenin yapımını tamamladık. Özel kişilerin yaptığı konutlara destek olduk. Şu anda 100 konutun yapımı devam ediyor, 350 konutun da imar çalışmalarına başladık. Amacımız ilçede herkesin bir evinin olmasını sağlamak. Belediye olarak tek ve iki katlı evlerin yapımına büyük önem veriyoruz. Bu tür evlerin projelerini belediye olarak biz çiziyoruz ve ev yaptıracak olan vatandaşlara ücretsiz veriyoruz.
ÇUMRA ORTAK KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU YER
Çumra’nın orta vadeli gelişimini sağlamak için bölge hastanesi, fakülte, hızlı trenin ilçede istasyon kurması, bölge havaalanı gibi projelerimizi hazırladık. Bu konularda ciddi ilerlemeler kaydedildi. Çumra’nın kaderini belirleyen Çatalhöyük ile ilgili güzel bir çalışmamız var. Çatalhöyük’ün dünya mirasına alınması ve daha iyi tanıtılması için bir çalışma hazırladık. Çumra ile Çatalhöyük arasına Çatalhöyük’te çıkan tarihi eserlerin imitasyonlarının yer alacağı bir Çatalhöyük kenti oluşacak. Çumra halkı Orta Anadolu’nun tamamının kültürel bir karmasıdır. Her bölgeden, her şehirden her ilçeden insanlar var. Buraya her gelen kendi kültürlerinden bir parça getirdi. Bu da ortak bir kültürel değerlerin oluşmasına neden oldu. Bu yüzden Çumra’yı çok seviyorum ve Çumra’ya hizmet etmek için 300 kişilik ekibim ile birlikte gece gündüz demeden çalışıyorum.
Bu güzel beldeye tüm Konya halkını davet ediyorum. Buz pisti ile, mesire yerleri ile, kır kahvesi ile ve doğal güzellikleri ile güzel bir gün geçirmek istiyorsanız Çumra Konya’ya sadece 44 kilometre.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum