Basın İlan Kurumu’ndan gazetecilere sertifika

Basın İlan Kurumu’ndan gazetecilere sertifika

Konya’da gerçekleştirilen Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi katılımcılara takdim edilen sertifikaların ardından sona erdi.

Düzenlenen programa Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı, BİK Konya Şube Müdürü Ümit Mert, eğitimciler ve kursiyerler ile birlikte birçok gazetenin de imtiyaz sahibi katıldı. Merhaba Gazetesi İnternet Editörü Salih Acıbadem de düzenlenen eğitim programının ardından sertifika aldı.

img-20210304-101721-1-1280x715.jpg

 

YAZILI BASIN GÜVENLİDİR

Yapılan eğitimin ardından düzenlenen sertifika programında konuşan BİK Genel Müdür Yardımcısı Erkılınç, şu ifadeleri kullandı: “Sözlerime başlamadan önce Konya’da olmanın bir mutluluk olduğunu belirtmek isterim. Konya hakikaten huzurun ve barışın şehri. Medya ve basın konusuna gelecek olursak da şunları söyleyebiliriz; şu an bir dijital dönüşümden bahsedebiliriz. Biz Basın İlan Kurumu olarak dijital dönüşümü yapacağız evet fakat asla yazılı basını ihmal etmeyeceğiz. Yazılı basın şu endişeye düşmemeli: dijital geldi, bizim işimiz sonlanacak. Hayır, medyanın kılcal damarlarını yerel basın oluşturur. Dijital ile yazılı basın arasındaki en önemli fark, yazılı basının güvenli oluşudur. Dijital basın, anında girer, anında siler. Yazılı basın olayın üzerinde düşünür ve yayınlar.Biz de kurumumuz olarak basına her fırsatta destek veriyoruz. ‘ilan.gov.tr’ adresini resmi ilan portalı haline getirdik. Bu adımı şüphesiz yazılı basını korumak adına yaptık. Yerel basınımızın da her zaman yanındayız.”

adsiz-002.jpg

YEREL BASIN DA DİJİTALE AYAK UYDURABİLİR

Düzenlenen sertifika programında iletişim çağında olduğumuzu ve dijital medyanın önemine değinen MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ise, “İçinde yaşadığımız yüzyıl iletişim ve teknoloji çağı olarak adlandırılıyor. Bunun temel etkenlerinin başında ise iletişim teknolojileri geliyor. Özellikle içinde bulunduğumuz son yıllarda bilgiye ulaşma ve yayma alanında görülen dijitalleşme habercilik alanında da etkisini gösteriyor. İletişim teknolojilerinin ve internetin oluşturduğu sistem ise birçok alanda olduğu gibi medya alanında da büyük değişiklikler meydana getirdi. Geleneksel medya günümüzde yerini hızlı bir şekilde yeni medya düzenine bırakmaya başladı. Ben biliyorum ki yerel basın da bu dijitalleşmeye ayak uyduracaktır” dedi.

EYYÜB KARAKUZU

img-20210304-095256-1280x715.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.