Başaran’dan Pekyatırmacı’ya  ‘afet, risk yönetimi’ soruları

Başaran’dan Pekyatırmacı’ya ‘afet, risk yönetimi’ soruları

Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın 2019 yılındaki faaliyet raporunda yer alan “Afet/risk yönetimi konusunda istenilen seviyede değiliz” sözlerini anımsattı.

Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın 2019 yılındaki faaliyet raporunda yer alan “Afet/risk yönetimi konusunda istenilen seviyede değiliz” sözlerini anımsattı. “Kaliteli, sorumlu ve bilinçli muhalefet anlayışımız gereği, testi kırılmadan uyarıyor ve soruyoruz!” ifadelerini kullanan Başaran, afet risk yönetimi konusunda geçen 4 yılda tedbir alınıp alınmadığını sordu.

TEDBİRLER ALINDI MI?

Başaran yaptığı açıklamada, şu görüşleri dile getirdi: “2019 Yılında hazırladığınız faaliyet raporunun zayıflıklar bölümünde “Yapı denetimle ilgili denetim firmalarından kaynaklanan sorunlar” olduğunu itiraf etmişsiniz. Aradan geçen yıllar içerisinde bu konuda herhangi bir tedbir aldınız mı? 2019 Yılında hazırladığınız faaliyet raporunun zayıflıklar bölümünde “İmar ve yapı denetimleri ile ilgili mevzuattan kaynaklanan sorunlar” olduğunu itiraf etmişsiniz. Aradan geçen yıllar içerisinde bu konuda herhangi bir tedbir aldınız mı? Bahsettiğiniz mevzuattan kaynaklanan sorunlar için ilgili mercilere harhangi bir talep ve tavsiyede bulundunuz mu? Yine bahsettiğiniz bu sorunlara sebep olan mevzuatlar sizin partiniz döneminde yürürlüğe konulmadı mı? Felaket kurtarma merkezi sayesinde dijital verilerle ilgili sunucu ve depolama sistemlerini koruma altına almışsınız? Buna benzer bir çalışmayı başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm canlılar için yapmayı düşünüyor musunuz?

2019, 2020, 2021 ve 2022 Yılları için hazırladığınız tahmini bütçelerde (komik rakamlar olsa da) 05-09-01-07 Kodlu “Afetlerde kullanılacak gelirler” bölümünde karşılık ayırmış olmanıza rağmen; yıllardır bu kalemde tahakkuk ve tahsilat yapmamışsınız. Afet dönemlerinde vatandaşlarımızın yapacağı bağışlara güvenerek bu konuda duyarsız ve sorumsuz davrandınız.”

RİSKLİ YERLEŞİM YERLERİ

Başaran, sözlerini şöyle tamamladı: “Başta Aydınlıkevler, Bosna Hersek, Binkonutlar ve Nalçacı caddesi olmak üzere ciddi manada riskli durumda olan yerleşim yerleri konusunda neden bu güne kadar çalışma yapmadınız? Bundan sonra yapmayı düşünüyor musunuz?

Kendi hazırladığınız faaliyet raporunun sunulan hizmetler bölümünde afetlerle ilgili planlar yaptığınızı ve uyguladığınızı yazmışsınız. Biz böyle bir hizmet sunduğunuza şahit olmadık. Nerede, ne zaman ve nasıl sunduğunuzu açıklar mısınız?

Perşembe günleri kurulan Nalçacı Seyit Çavuş pazarının yerinin çok riskli olduğu konusunda sizi defalarca uyardık. Kendi yaptırdığınız ankete katılan vatandaşların yüzde 75,5’i pazar yerinin uygun olmadığını söyledi. Buna rağmen, Pazar yeri civarında yangın ya da deprem olması halinde, milletin yüzüne nasıl bakacaksınız?”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.